Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ideoplastické vnímání

Od: janh* odpovědí: 4 změna:
Co znamená, když mi někdo řekne, že mám něco vnímat více ideoplasticky?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

A ve kterém případě Vám to ten člověk řekl? Nebo o čem jste se bavili, když Vám toto řekl? Podle toho by se už dalo odpovědět lépe. Nebo také dotyčný použil výrazu, kterému sám dobře nerozumí, ale vypadá to jaksi "učeně" a zasvěceně a tím Vás chtěl ohromit. To dnes dělá opravdu hodně lidí, že používají výrazy a neznají jejich význam. No a ti ostatní, ze strachu, aby se nezesměšnili, že nevědí co to znamená, přikyvují a dělají, že tomu rozumí. A přitom ví prd.

72mona3*
hodnocení

0x

Řekla bych, že abstraktně. Tedy ne do detailu a realisticky. M.

hodnocení

0x

Ideoplasticky znamená fyzické ztvárnění myšlenek-ideí, citů. Tedy opačně, za fyzičnem hledat myšlenky, emoce. Možná že se mýlím, ale myslím si to tak.

hodnocení

0x

Takový požadavek by mě zaskočil a dotyčného bych se hned ptala, co tím myslí.

Kam si mám přiřadit "ideo-"? Ideový? Ideologický? Pokud k ideový (myšlenkový, názorový), tak čí myšlenku mám více vnímat a více se jí zaobírat? Svou? Žadatelovu? Někoho dalšího? Pokud má mít "ideo-" souvislost s ideologií, tak tam už bych nějaké hlubší přemýšlení vůbec nečekala. Ideologie má nějaký předem promyšlený cíl a při cestě k němu se obvykle příliš přemýšlet nemá. A už vůbec ne plasticky. (Ideologie jsou různé, ale jako příklad se mi z klávesnice přímo dere scéna z filmu Pelíšky: muž s brašnou nesmí projet.)

Pod pojmem plastické vnímání si už něco představím snáz. Zevrubně, ze všech stran, důkladně. Vidět a hodnotit všechny klady a zápory, vnímat to v čase - v minulosti, přítomnosti i budoucnosti, uvědomovat si průvodní jevy atd.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]