Nejste přihlášen/a.
Oprava opravy:
1. Většina PC neumí uvozovky dole.
2. Na otázku "Proč byste vůbec někomu posílali své nahé fotky?" odpověděl jeden z žáků: "Aby mi je poslala taky". Jedním z hlavních cílů bylo nejen upozornit žáky na možná rizika při surfování na internetu, ale i naučit je o těchto problémech diskutovat.
V původní opravě chybně použita dvojtečka za "Na otázku", naopak stále chybí před přímou řečí. Tečka za přímou řečí má být až za uvozovkami, neboť ukončuje celou větu, nejen přímou řeč. No, a takovýhlech je jen třešnička na dortu
"Nebezpečí na sociálních sítích"
...lidmi přes internet, a že většina uživatelů o sobě zadává nepravdivé informace.
Na otázku: "Proč byste vůbec někomu posílali své nahé fotky?" odpověděl jeden z žáků "Aby mi je poslala taky." Jedním z hlavních cílů bylo nejen upozornit žáky na možná rizika při surfování na internetu, ale i naučit je diskutovat o takovýhlech problémech.
Uvozovky první dole, ale nevím, jeslti to není chyba serveru.
Já bych před predátorství dala pomlčku (ale já je používám ráda ).
Pak je také důležité hlídat si, kdo ten text píše. Na začátku textu se objevuje neustále trpný rod (správně), ale ten končí s větou: Zjistili jsme, že více jak 54 % dětí komunikuje... JSME v novinovém článku znamená, že to zjistili redaktoři - což by klidně mohli. Ale v další větě už je opět jsme - ale redaktoři se o sextingu určitě nebavili, proto je tu použito špatně.
Pak se mi zdá, že je věta Na otázku... vložená do textu trochu moc násilně. Ano, příklad by tam měl být, ale zkuste tu větu lépe uvést, např.: Žáci se v tomto tématickém bloku nevyhýbali ani odpovídání na choulostivé otázky, například na otázku "Proč byste vůbec někomu posílali své nahé fotky?" odpověděl jeden z žáků "Aby mi je poslala taky."
No a shrnovací věta by také mohla být malinko méně odborná: Teenageři se výborně bavili a přitom zjistili s jakými riziky se mohou při surfování na internetu potkat a naučili se o nich i diskutovat.
Ale jinak je to moc hezky napsané
A proč by mělo? Je to sice hovorový výraz, ale v "novinařině" běžně používaný. Takže maximálně jemné upozornění na možnou nespisovnost, ale vysloveně nečesky to není
Že se něco běžně používá, ještě neznamená, že je to správně.
V tomto případě jasně a srozumitelně hovoří Slovník spisovné češtiny: spojku jak v podobných spojeních označuje jako obecněčeskou, tedy nespisovnou. To jest nikoli za hovorovou: to by připouštělo její užití v běžně mluvené oficiální komunikaci, tj. v prostěsdělovacím stylu. (Mimochodem SSČ připouští vazby označit jako i označit za – pokud by se na to chtěl někdo "dodoptat".)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.