Prosím vás, mám zájem po maturitě studovat informační technologie. Zatím si tím nejsem jistý, ale tento obor je mi tak asi nejblíže. Chtěl bych se jednoho prosadit v zahraničí kvůli platu, možná jako v pozici programátor. Není to samozřejmě vše stoprocentní, jsou to jen takové plány, které chci postupně co nejvíc zrealizovat. Otázka je, kam jít studovat. Do Brna nebo do Prahy? Záleželo by na mě, abych měl co nejvíce možností se prosadit co nejdál. Je lepší studovat v Brně (bydlím tam blíž) a po studiu se přestěhovat do Prahy (více možností) a začít si tam budovat budoucnost, nebo je lepší jít rovnou studovat do Prahy? Nabízí jedna z těch měst po době studia vysoké skole nějaké větší výhody v tom se dobře prosadit?
Dobrý den, když budete dobrý, prosadíte se v zahraničí se školou v Brně i v Praze. Toť můj názor. Jen tak mimochodem, v Praze jsou dražší koleje a celkově je tam život dražší. Ale jestli vás to netíží, tak asi bude jedno, kde budete studovat.
Pokud je tvůj cíl pracovat v zahraničí, tak je nejlepší začít už při studiu vyjíždět na různé stáže. Určitě lze dohledat, kam studenti z vybraných škol jezdí na stáže a na jak dlouho... Také se podívat ns nějaké statistiky uplatnění v oboru apod.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.