Nejste přihlášen/a.
Nelze převést. Litr je jednotka objemu, kg je jednotka hmotnosti.
Zdá se mi, že "nevzdělaných" je tady nějak povícero. To, že do toho motáte hustotu, měrnou hmotnost a bůhvíjak se ta veličina v průběhů času ještě jmenovala, vůbec neznamená, že litry jako jednotky objemu se dají PŘEVÉST na kilogramy, jednotky Hmotnosti. To prostě nejde a vlak přes to nejede
Dotaz tazatelky je čistý a upřímnýechce zřejmě vyřešit úkol paní učitelky, která chce aby děti věděli, že jeden litr vodyváží jeden kilogram a paní učitelka to asi bere zkratkou, že se 1 litr vody = 1 kilogram.
Dotaz má možná souvislost s podobným příkladem zde v poradně, kde se jedná o ohřev 1 litru vody konvicí 1 kW...atd.
Pravděpodobně se jedná o obdobný převod, jaký provádím já, když v hospodě převádím koruny na piva. Jak koruny, tak piva jsou různé veličiny, takže převádět mezi sebou nejdou. Ale hospodský to dovede a někde má uvedeno, že 1 pivo = 25 Kč.
Naproti tomu koruny a haléře jsou stejné veličiny a převádět mezi nimi dovede každý.
Někteří mě zde udivují. Nevím proč by to nešlo. To že jste používali matematicko fyzikální tabulky naposled na střední škole neznamená že by jste měli zapomenout na jasnou věc.
Obecně hmotnost tekutiny je hustota dané tekutiny (dle tabulek) násobena objemem v metrech krychlových.
Takže na dotaz jak se převede 1l na kg je odpověď jasná.
@majsterjoe: Mně to spíš připadá, že někteří tady zapomněli, že vůbec chodili do školy. Takže ještě jednou: Jednotky různých veličin nelze mezi sebou převádět. Kdo tvrdí něco jiného, měl by si nastudovat především učivo fyziky ze základní školy. Tam se o tom totiž učilo, učí a nadále asi i učit bude.
Navíc se otaázka jmenuje ""převod jednotek" a ne !váha jednoho litru" (což by ještě vyžadovalo ještě do věci zamotat tíhov= zrychlen í, ani "hmotnost jednoho litru" , kde by snad ty zdejš kecy řešily. A předjímat, že p!pan učitelka asi chtěla"... proboha, cojste zač? Věštci? A kdyby si to někto myslel, nebylo by lépe upozornid tayatele ta to, že je to pitomost? A že to paní učitelka, hodná tohoto titulu, takhle určitě myslet nemohla?VClastně by bylo na mástě všechny odpověti tohoto typo nahlásit jako úmyslně špatnou odpověď a nevím,, jestli to ještě neudělám.
To se musí brát s rezervou.
Nezapomeň, že spousta dnešní mládeže má problémy s chápáním čteného textu. A obdobné problémy mají se smysluplným vyjádřením svých myšlének.
Je nutno se pokusit domyslet, co ten dotyčný asi tak chtěl vědět.
To je sice pravda, ale poradny, jako je i tato, jsou tu od toho, abychom uváděli věci na pravou míru a ne od toho, aby se tady šířily bludy a ta mládež se utvrzovala v tom, že má pravdu a ti "blbci" jsme my.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.