Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

AJ Oxford učebnice

Od: izabela odpovědí: 1 změna:

Dobrý den, všichni, kdo tento příspěvek čtete. Sestra chodí na obcodní akademii u nás, v Táboře. Já umím anglicky velice dobře, avšak sestra na angličtinu příliš není, avšak je velice učenlivá a chtěla by se anglicky naučit plynně mluvit, bez zadrhávání a přemýšlení, co se vlastně děje. Já nejsem často doma, tudíž by pro ni mohla být pomůckou učebnice. Na ZŠ používali Projecty, já osobně mám doma i Project pro učitele, vždycky jsem jí vytiskla několikero testů, nad gramatikou jsme ležely neustále a díky testům na internetu opravdu dokázala testy napsat na jedničky. Z toho sjte asi pochopili, že určitě nepatří mezi chytřejšílidi, ale ona si to vynahradí snahou. Ve škole-v prváku na obchodce- mají cosi jako NewHeadway(přesný název si nevybavuji, sedím v práci). U nás se ale vedly Maturita Solutions, nyní už třetí edice, a já vím, že se mi ta učebnice velice líbila a líbí se mi dodnes, nevím, připadala mi i přehednější než Projecty na ZŠ a ty její (NewHeadway..?).

Chtěla bych se zeptat na váš názor- má cenu koupit knihy Maturita Solutions Pre-Intermediate third edition? Resp. směřuji na malý problém- mám najitý PS a Students book, ale do háje nikde nemůžu vygooglit teachers book, je pravda, že jsem zatím koukala jen zběžně. Chtěla bych jí to dát ke sváku- a Emílie je už 24. tenhle měsíc, takže to dost hoří. Mám přesídlit na Maturita Solutions Pre-Intermediate second edition, nebo lépe hledat?

A co vy, prosím? Také máte nějaký podobný problém se sourozencem, s dětmi...? Jedno dítě uvařilo z vody, druhé má hrnec, maso a nůž, ale i přes snahu jdou jeho výsledku velice pomalu nahoru? Já se setrou ráda trávím čas, nevadí mi to, ale zajímal by mě i váš názor, prosím.

Krásný večer, Izabela.

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Můj názor (a nebudu s ním sama) je takový, že žádná učebnice sama o sobě nepomůže studentovi k plynulosti v mluveném projevu.

Ve Vaší situaci vidím jako řešení spíš poslech, spoustu poslechů. Odkudkoliv, vícero učebnic, vemte do ruky i PET nebo KET a podobné věci, ve kterých jsou poslechy řešené spíš komunikačně než se zaměřením na nějaký gramatický jev, ale vyhněte se tomu, aby sestra trávila příliš času s psaným textem. Kdybych měla tuto radu odůvodňovat, bylo by to opravdu na dlouho, tak snad bude stačit to, že vycházím z 10-leté - a snad úspěšné - praxe ve výuce AJ ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]