Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nedokážu se učit básně

Od: adazara* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,

nevím jak začít ale řeknu to prostě narovinu, když se mám naučit látku na jakýkoliv předmět tak se to bezproblému naučím třeba za hodinu nebo dvě.

Ale poslední dobou nám naše "milá" paní učitelka dává básničky a já absolutně nejsem schopen se je naučit, občas si říkám že jsem asi mentálně retardovaný...

Básničku se učím klidně 4 hodiny a nepamatuju si z ní vůbec nic, přijde vám to normální?

Prostě si to nepamatuju, můžu se to učit jak dlouho chci a prostě nevím jak si to zapamatovat, jediný následek to má a to je ten že jsem extrémně vynervovaný a vzteklý protože promrhám třeba 5 hodin a není z toho žádný výsledek.

Nevíte jak na to?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Ahoj.
Mám neblahý pocit,že se ty básně nechceš naučit,tudíž ti nelezou do hlavy.

Nesoustředíš se na ně,máš na ně averzi,tudíž mozek je neakceptuje.
To je celé vysvětlení.
To bys musel být opravdu retard,aby jsi si je nezapamatoval :-D

jezevec*
hodnocení

0x

Mě vždycky pomohlo dosadit si do básničky nějaký sprostý slova... pak jsme si to se spolužáky říkali v té sprosté verzi, tlemili se tomu a světe div se, člověk si to zapamatoval...

blanka33*
hodnocení

0x

Neuč se celou básničku najednou, ale postupně. Přečti si dva řádky, ty si neustále opakuj, no a postupně řádky přidávej. Pokud se to budeš učit celé najednou, nikdy si to nezapamatuješ. Zkus to. ;)

liska5
hodnocení

0x

Tohle jsem sice dělala v jiném jazyce, ale podstata je stejná. Když jsem báseň nebo text písně napsala na tabuli, tak jsem po každém hlasitém přečtení umazala jedno slovo, jen jsem z něj nechávala první písmeno. Četlo se, či zpívalo a umazávalo. Nakonec zůstala jen první písmena na řádce, jako takové vodítko. Zkuste s papírem a gumou.

hodnocení

0x

Vzpomeň si na dětská léta a na jednoduchá říkadla typu Foukej, foukej větříčku..., Žába skáče po blátě... Nevěřím, že žádná neznáš. Určitě alespoň ta sprostonárodní, ta si děti pamatují velmi dobře a jaksi napořád. Znovu si je přeříkej nahlas a ťukej při tom prstem nebo tužkou do stolu. Objevíš, že mají nejen rým, ale mají i pravidelný rytmus. Jakmile chytneš u básně rytmus, nebudeš mít se zapamatováním si jednotlivých slok takový problém. Rozhodně se novou báseň uč nahlas. Nesnaž se zvládnout všechny sloky najednou. Každou další sloku přidávej třeba až po hodině.

Ve vyšších ročnících se budeš učit i básně, které nemají rytmus ani rým. To bude obtížnější. Ale i ty se dají naučit. Pomalým hlasitým přidáváním dalších řádků.

han
hodnocení

0x

*smich* Já měla kdysi ten samý problém. Verše mi připadaly nenormální, nelogické, nerozuměla jsem jim, proto mi nelezly do hlavy. Říkávala jsem si, jak takovou blbost mohl někdo složit. Jednou měla básnička 5 slok, já měla na to naučit se jen první dvě. Samozřejmě mě profesorka vyvolala, já řekla jen ty dvě sloky, pak bylo ticho, jako když utne a já dostala čtyřku. Ale pro mě to byl ůspěch, že to nebyla nedostatečná. *smich*Tak to vydrž taky, hlavně, že máš v hlavě srovnanané jiné věci.

magie*
hodnocení

0x
Zkus si ještě tu básničku přepsat a na místech rýmů místo slova vložit obrázek pak si to normálně číst a doufat že nedojde na ty co se nerýmují.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]