Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jakou školu mi doporučíte studovat ve věku skoro 23-let?
Dalo by se říct, že je to po ZŠ neboť učební obor je bohužel ze zdravotních důvodů byl nucen ukončit ve 2. ročníku. Mám tedy pouze vysvědčení z první poloviny druhého ročníku SŠ a prvního ročníku, dál jsem se bohužel nedostal kvůli tomu, že jsem většinu času trávil po nemocnicích a po doktorech...
V nynější době bych si rád vzdělání dokončil/započal nové dálkově, abych měl buď výuční list nebo maturitu.
Zajímal jsem se hodně například o TRIVIS, který myslím, že nabízí dálkovou formu studia zakončenou maturitní zkouškou, ale nemám to nikterak podložené a ani nevím, jestli není podmínkou předchozí vzdělání min. SŠ výuční list / maturita.
Každopádně bych samozřejmě raději uvítal státní školu než školu soukromou, nicméně se nebráním ani škole soukromé - problém s placením ani s penězmi opravdu nemám.
Chtěl bych Vás tedy poprosit o radu, kde by se dalo v Praze dálkově studovat a jaké jsou vlastně nabídky oborů pro lidi v mé situaci? Tedy pouze se ZŠ a možností pouze dálkového studia, kvůli HPP.
Ve volném čase se zajímám o práci s elektronikou a její drobné opravy, jako např. diagnostika závady, výměna kondezátorů, základní měření pomocí osciloskopu a multimetru a dále také bastlení vlastních obvodů pro osobní účely.
Dále mám zájem o IT / Správa sítě, neboť ani k tomuto oboru nemám daleko, vzhledem k tomu, že mám již několik let v tomto oboru praxi a to konkrétně v programování aplikací a různých doplňku do opensource softwaru, jinak i zmiňovanou správu sítě zvládám relativně dobře.
Dřív jsem studoval automechanika kvůli mému spolužákovi ze ZŠ. Ani jeden z nás nechtěl jít do neznáma, tak jsme udělali kompromis a šli spolu, ale není to něco, co bych do budoucna chtěl dělat, i když něco málo zvládnu.
Dobře, prozradíte nám obor studia nebo aktuální zájmy? S ohledem na popsané potíže v možnostech i schopnostech ...
Jak píše @jedubabička - seznam je dost velký... hledejte tedy nějakou školu, která aktuálně může nabídnout nějaké to "večerní studium"... dálkově SŠ jsem nesoukromé neviděl (asi jsem se špatně díval). Už víte rozhodně víc, než ví 99% školáků kolem 12-14ti let. No a možností máte jistě také o hodně více.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.