Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se spravne ucit (ve 30 letech)

Od: studentik odpovědí: 2 změna:

Dobry den

nedavno jsem se sam z vlastnio vule dal na uceni anglictiny. Uci me ma znama ktera je lektorka. Mel jsem AJ na stredni skole ovsem jsem na to desne kaslal takze dneska jsem na urovni totalniho zacatecnika.

Chut do uceni mam proto jsem se dotoho take pustil bohuzel problem je v tom ze dnes uz nevim jak na to. Co si matne vzpominam tak mi to na skole slo celkem samo ikdyz jsem se tomu zuby nehty branil. Ted vubec nevim jak udrzet pozornost. Jak to uceni uchopit... jedine co me napadlo je porad si cist ty same slovicka a fraze dokola ale moc to nefunguje.

Nerad bych hazel flintu do zita mam zajem se ucit neco noveho ale za tech cca 12 let co jsem ze skoly jsem se nic neucil nic noveho (nebo jen ve svem technickem oboru ale to jsem se spis naucil praxi) a asi jsem zakrnel... prosim o radu jak to zase v te hlave rozhybat. Jaky by pro me mohl byt efektivni zpusob uceni?

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

joudic*
hodnocení

1x

Nejdulezitejsi je silna vule, pak staci i youtube a jine zdroje a to se tyka i pekelnych veci jako je 3D, programovani a game enginy... Co se tyce anglictiny a jazyku, je treba komunikovat s rodilymi mluvcimi a "z donuceni" se ucit veci, ktere vam delaji problem, kdyz se chcete vyjadrit na nejake tema. Lekce jsou podle me trochu blbost, je treba ovladat zakladni mluvnici a doucovat se slovicka, ktere potrebujete ke komunikaci.

40 anyos na ako pero mag kasabot English maayo ug napud kasabot sa gamay Bisaya ug Tagalog kay pilipina ang akong uyab. Walay tabang gikan sa google :)

Mam 40 let ale domluvim se dobre Anglicky a trochu Bisaya a Tagalog protoze moje pritelkyne je filipinka. Google nijak nepomuze :) (staci si zadat ty vety v bisaya do google, jake nesmysly preklada)

liska5
hodnocení

0x

Zajděte si do knihovny. Tam by mohli mít dětské knížky v angličtině. Tam bude ta základní slovní zásoba ve vazbách. A nebo ty obrázkové slovníky s anglickými popisy. Je to takové doplňkové, ale zase něco jiného, než suchý dril.

Sice to není o západním jazyce, ale...Mám známého z Wroclavi, který se chtěl učit česky, tak jsem mu nabalila slabikáře a pohádky. Po čase mi napsal, že to byl dobrý nápad.

Taky si dejte závazek několik nových slovíček denně. Třeba jen tři. A přemílat, opakovat a dodržet! Někdo si lepí na každou věc doma lístečky s názvem té věci v cizím jazyce. Taky mám kamarádku, co se s druhou scházejí a mluví jen francouzsky. Že byste si sehnal kámoše na pokec v Aj? Mne zas prohání moje německá kamarádka, co tam před lety emigrovala. Posílá mi citáty a já jí je musím přeložit do češtiny.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]