Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pětka v pololetí

Od: dann1k* odpovědí: 5 změna:

Ahoj lidi měl bych dotaz studuji střední průmyslovou školu, jsem ve druhém ročníku a v pololetí jsem dostal pětku z maturitního předmětu a učitelka mi řekla že musím mít ve druhém pololetí známky na 3jky abych tu pětku jakoby průměrem vyrovnal na 4rku a mohl projít do dalšího ročníku. Nedávno mi však řekla že budu psát ještě test za CELÝ školní rok(kvůli té 5tce v pololetí)

Má na tohle vůbec učitelka právo?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidus*
hodnocení

1x

Jistě ses pilně učil a tak test napíšeš.Pokud nejsi zrovna obtížný žák tzv. průserář a 5 v pololetí byla dílem momentální indispozice tak jistě postoupíš do dalšího ročníku, pokud ne zbývá ti reparát . Pokud se tě chtějí na škole zbavit tak takle přesně se to dělá, vždy dokážeš, že student neumí a je to snadné. Známka z pololetí nemá žádný vliv na výsledek na konci roku, no znáš to přísloví Kdo chce psa bít...

pt®
hodnocení

0x

Určitě na to právo učitelka má. A chce tě donutit k učení, aby sis vědomosti doplnil. Tak se uč, děláš to hlavně pro sebe. Ať ti test dobře dopadne. PT /stařenka/

xsisi*
hodnocení

0x

ahoj,střední školu už mám dostudovanou, ale není to tak dlouho, takže vím, že pětka v pololetí ti nemůže změnit známku na konci roku. Vysvědčení se skládá ze dvou částí(dvou pololetí) a jsi známkován, za tvé znalosti, za každé pololetí zvlášť. Žádně zkoušky dělat podle zákona nemusíš, jen v případě kdyby jsi dostal v z nějakého předmětu nekvalifikaci.Podle mého názoru tě jen paní učitelka straší,proto aby ses víc snažil. Kdyby jsi měl v prvním pololetí pětku a v druhém z tohoto předmětu průměr na příklad za tři, tak by ti stejně měla paní učitelka dát na vysvědčení na konci roku za 3. Takhle se to provádělo na mé střední škole a vím to z vlastní zkušenosti.

no nevím, já kdysi v pololetí pětku měla *hi*, z fyziky. nějak jsem ji nebyla schopna pobrat. ovšem ve druhém pololetí jsme probírali optiku, kterou jsem zvládala za jedna (bavilo mě fotit, takže jsem optiku měla načtenou z knih o fotografování). na konci jsem přesto dostala trojku, ptž prý známka na konci roku má odrážet znalosti za celý ročník, a ptž jsem pololetí měla kouli, nemůžu na konci roku čekat jedničku. ale myslím, že jsem s tehdy mohla nechat přezkoušet před komisí, což by mě ani ve snu nenapadlo (s vděkem jsem přijímala tu trojku).

jinak už od základky jsme běžně ke konci roku psali "velké" písemky, ve kterých bylo učivo za celý rok *nevi*

binka*

Já jsem kdysi na střední škole dostala pětku na konci roku -také z fyziky. Na konci prázdnin jsem musela dělat reparát a musela jsem se naučit úplně vše, ne jen učivo za druhé pololetí ...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]