Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Oprava cely

Od: hcrevize odpovědí: 2 změna:

Také mám dotaz k elektolýze vody. Chtěl jsem opravit tuto elektrodu:

eshop.macekasyn.cz/...

U které vždy po čase uhnívá-rozpadne se pouze prostření - černá elektroda, zakoupil jsem tedy titanový plech stejné tlouštky a přes celu vyvedl šroubem M4. Jak však bylo moje překvapení po dvou dnech v té vyměněné elektrodě díry, z části rozpadlá a úplně chybějící hlava šroubu kterým jsem vyvedl napojení elektrody. Řídící jednotka má funkci přepólování kde se dle nastavení mění po 4 nebo 2,5 hod. polarita elektrod.

Co dělám špatně? Mám špatnou elektrodu? Chtělo by to poplatinovat? jak vyvést a vyřešit napojení na prstřední elektrodu ven z cely (materiál, připojení na elektrodu)?

Na obrázcích poškozená elektroda, pohled do cely původní dobré 2 červené elektrody a chybějící střední elektroda z průchodem přez celu, a nakonec připojovací svorky s chybějícím středním vývodem z prostřední elektrody.

Oprava cely
Oprava cely #2
Oprava cely #3

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

olinl
hodnocení

0x
Zkus někde sehnat uhlíkové tyčky např. uhlíky z velkých motorů. Z baterie typu A jsou krátké a muselo by se jich dát víc vedle sebe a hůř se propojují-pokud to vyhovuje použití.

hcrevize
hodnocení

Díky ale rád bych to udělal tak aby se to co nejvíce blížilo originálu.

Zatím jsem zjistil že ty plechy v cele nejsou jen titanové ale že je to nějaká slitina titanu.

A dále že vývod z té elektrody musí být na ten plech celý izolovaný (poplastovaný).

Takže jem použil jeden z původních plechů, zaizoloval vývod elektrod a nyní testuju celu v provozu, jsem zvědav jestli to vydrží.

V příloze zasílám obrázek neoriginálí cely, od jiného výrobce u které udávají dokonce vyšší životnost než u originál cely.

Všiměte si vývodů elektrod z cely (zaizolované až na plech elektrody).

Oprava cely #4

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]