Nejste přihlášen/a.
Ahoj nedávno jsem dostal třídní důtku za to, že jsem se posmíval dvoum holkám protože furt říkaly mé kamarádce, a ty holky to řekly učitelce a já za to dostal třídní důtku. je to vůbec možné mít třídní důtku jako druhou poznámku? třídní se na mě od začátku školního roku hodně zasedla a dělá mi naschvály, když to řeknu rodičům a oni za ní jdou tak řekne že nic neudělala a že si vymýšlím. pak to řekla všude a všichni se mi posmívají že na vše posílám matku atd... jinak na začátku roku jsem šel okolo skříňek a rád mám nataženou ruku a bouchám prsty do věcí. tak jsem bouchl do jedné skříňky a zástupce naší třídy mě obvinila že jsem to promáčkl, při tom to tam už bylo, nemohl jsem jí to vysvětlit že jsem to neudělal že to tam bylo ale ona mi nevěřila.pak tam šla máma a učitelky zse dělaly jakože nic a že za to můžu já. a od té doby se na mě veze naše třídní. jinak toto je moje první poznámka. má toto vůbec cenu tu zůstat nebo jí na jinou školu? na této škole dali schválně za maličkosti i dvojku z chování mému bratrovi.
@jazzghst - na této škole dali schválně za maličkosti i dvojku z chování mému bratrovi
V rámci zachování duševního i fyzického zdraví učitelského sboru této školy doufám, že další/ho sourozence nemáte
Jedno oko nezustalo suche.
Ty jsi proste takovy maly ublizenecek, ktereho nikdo nema rad a vsicni si na nej zasedli, ze?
Kdybys byl pes, tak Te konejsive podrbu za uchem.
Úplně nejlepší je: rád mám nataženou ruku a bouchám do věcí. A paní učitelka zase ráda rozdává poznámky. Teď to víš, tak s tím počítej. Jinak, když čtu, co a jak se tam řeší, tak bych tam asi nevydržela. Žalování, udávání, posmívání je trapné.
Jj, to se mu povedlo. Třídní, která si na něj zasedla a mu dělá naschvály a škola, která bratorovi schválně dala dvojku z chování za maličkosti také nejsou k zahození...
Žalování a udávání > to si ty dívky měly nechat líbit šikanu?
mě se zas líbí tady ten konec té zprávy... "...první poznámka. má toto vůbec cenu tu zůstat nebo jí na jinou školu?" nejsi taky jedno z těch moderních dětí co je každé labilní? ach jo..kde je ta doba kdy jsi dostal po paštěce od učitelky a druhou v zápětí doma od otce, že žaluješ a stěžuješ si
Vem rozum do hrsti - co je to ta obávaná "třídní důtka"? Cár papíru, kterej naprosto nic neznamená a na kterej se tě nikdo nikdy ptát nebude. Jenom učitelka bude mít hřejivý pocit, že si dokázala vlastní důležitost a moc. Moje dítě má taky jednu takovou ******** mezi svými učitelkami a kdyby přineslo domů třídní důtku, hlasitě bych se zasmál...
Nemusí jít o "hodné dítě". Učitelé, kteří trpí nějakým mindrákem, si často zasednou třeba na dítě, které jim dá najevo například svoji vědomostní převahu...
@Jezevec > kolik učitelů podle Vás trpí nějakým mindrákem? Podle toho, co čtu od žáků a některých rodičů, by jch už snad muselo být víc než školáků. ((-:
Nic si z toho nedělej, já jsem měl důtku v první třídě (r. 1983). Měli jsme učitelku typu Hajské a ta mě hodně štvala. Chtěla mít ukázkovou třídu jak ze škatulky a já jsem jí to tak trochu kazil. Tak nastoupily poznámky za kdejakou malličkost a naoplátku jsem začal tiše provokovat - hučet, bručet, zívat a zapomínat věci. Začalo se to stupňovat z obou stran a ona to moc dobře věděla. Oba jsme pochopili, že už to není o zlobení, ale kdo z koho. Jednou mě nechala po škole a já jsem se jí za to odměnil sklíčeným pohledem do jednoho místa. Nevydržela, po deseti minutách mě pustila na oběd. Na konci školního roku přišla "odměna" v podobě TD. A jaké je ponaučení? "Hajskou" nelze nikdy porazit, ale za zkoušku to stojí.
Já na toho kluka pořád myslím. On nebude špatnej, on se jen lehce nestandartně chová. Sám napsal, sám se přiznal, co provádí, je citlivej na nespravedlnost. Jestli si s ním pedagog sedne a vyjasní si situaci, pohnutky, které ho k tomu vedou, pochopí se oba navzájem, možná si potom i půjdou na ruku. Tyhle lumpíci z toho vyrostou. To prostě tak je, že kromě hodných holčiček a vzorných synků máme ve třídách povyražení v podobě takovýchto kluků. Když takového šmahem odsoudíme, odbydeme, zatvrdí se, nebo bude ještě víc provokovat. Nemyslím ustoupit mu, ale vysvětlit si. Vždycky jsem byla proti, když takovému klukovi zakázali školní výlet. Ideální situaci, jak ho poznat. A taky možnost se s ním pobavit. A kolikrát jsem zírala, jak málo víme a soudíme. Jak byl jiný, než jakého zaškatulkovali učitelé.
Teď se do mne pusťte.
Já nevím - jedno dítě třídní důtku, druhé dvojku z chování, návštěva matky (údajně) nic nevyřeší - docela by mě zajímalo vyjádření školy.
No, oba jsou ze stejné líhně. Nějaké ty dispozice a rodinná atmosféra...Ta matka akorát irituje učitele a u spolužáků to svým dětem spíš zhoršuje. Tohle by si měl kantor vyřešit sám a v klidu, aniž by kluka rozebíral s dětmi ve třídě. Jenom nedělat unáhlené názory a kluka neodepisovat. Mým prvním žákům je 58 let a z mnohých takových "poplašňáků" vyrostli normální slušní lidé, kteří si na své excesy na srazech vzpomenou a připustí, že nam dávali zabrat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.