Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,jsem v 8.třídě a už přemýšlím nad výběrem školy.
Směr mám jasný-zvířata
Původně jsem chtěla jít na zemědělskou školu,ale později jsem změnila názor..Poté jsem přemýšlela o Veterinářce,ale když jsem se dozvěděla co to obnáší tak jsem se rozhodla že Vet.nebudu.Chtěla bych být něco jako ,,sestřička na vetererině" ale slyšela jsem ,že tato profese neexistuje,což mě dost zamrzelo..jestli někdo o nějaké takové škole víte,tak mi to určitě prosím napište.
Potom jsem ještě přemýšlela o práci v zoo,jemože opravdu netuším jaká je na to škola a co to obnáší..
Předem moc děkuji za odpovědi k obou dvou otázkám
Ink, já se právě ptala na výsledky na ZŠ, příjde mi škoda, pokud jsou dobré zahodit se na učilišti tohoto tipu. Mám důvod proč vám to píši. Sama jsem to vzala od učiliště chovatel hospodářských ¨zvířat a zde byla většina co téměř na ZŠ propadali, tudíš to pro mě byla procházka, zbytečně promarněné 3 roky a mezi slepími jednooký král, pak hned na SZTŠ a pak VŠ opět zemědělská, mám inseminátorský kurz, postupně zjistila, že v JZD byly sice nadstandartní výdělky a benefity ale ta zvířata smrděla a já také, nemluvě o tom, že jako veterinární technik nebo zaměstnanec v ZOO je plat k pláči a zapomeňte na směny od -do, na volné víkendy. Dnes vám to nevadí ale věřte mi, že časem vadit bude. Taky jsem zkusila učit na SZŠ, doplnila si ped. vzdělání, no dnes často říkám, že ty krávy byly lepší než ti studenti, naštěstí už to dnes nemusím řešit a mám svůj ID co brzy bude starobní.Máte krásný sen pracovat v ZOO, být na vašem místě tak jsem v té ZOO každé prázdniny na brigádě abych aspoň okrajově věděla co mě čeká. Neberu vám váš sen ale zvažte zda nemáte na to vystudovat tu veterinu a jít tímto směrem.
Co střední škola kynologie?
Kolegyně se informovala, co obnáší práce v ZOO. Bylo jí řečeno: začněte k nám chodit jako dobrovolník, pokud se osvědčíte, můžeme si pohovořit o placeném úvazku. Je vyučená kadeřnice. M.
atlasskolstvi.cz/... SŠ veterinární (Tauferova SŠ) Kroměříž, SZŠ těch je spousta. Uvědomte si, že i kráva je zvíře co potřebuje vet. péči. Není to dobrá volba, jaké máte studijní výsledky, vybírala bych něco jiného než toto zaměření a věřte mi, že sama jsem šla tímto směrem a vím o čem mluvím.
To si uvědomuji,..Však moje výsledky ve škole nevíte..Ale já nevím co jiného..Tohle mě baví ,nedokáži si sebe představit v nějaké kanceláři..
U těch krav bych očekávala chlapa s fyzičkou. Je to nejen péče o velká zvířata s vidlema a lopatou, ale i noční výjezdy k porodům telat, kde se musí umět krávě pomoci.
Lísko, většina krav se otelí sama a když potřebuje pomoc zvládne to i každá dojička, noční hlídač, doktor se volá opravdu jen když je velký problém a většinou to končí smrtí té krávy nebo i telete.
Trochu jsem v obraze, kravky měli sousedi, my jen kozy, králíky, kačeny... Kravín máme blízko a čerstvá telátka u něj. Napsala jsem jen, aby brala v úvahu všechny eventuality.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.