Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Popis hračky

Od: jork odpovědí: 6 změna:
Vážené dámy a vážení pánové,
ve škole jsme dostali slohové téma: popis hračky.
Mohli by jste mi ho zkontrolovat či nějak opravit?
Plyšový pejsek Alík
Osnova: I. Úvod 1. Představení hračky
II. Hl. část 1. Popis hračky
III. Závěr 1. Zhodnocení hračky
Rád vzpomínám na svou plyšovou hračku pejska. Dal jsem jí jméno Alík po mém bratru Alešovi od kterého jsem ho dostal. Neuvěřili by jste jakou jsem měl radost, když jsem spatřil roztomile koukajícího plyšošového pejska.
Alík je vysoký 13 centimetrů, má šedé roztomilé ouška, velké černohnědé oči, droboučký hnědý čumáček a na zádech mu visí modře zabarvená kapuce. Pacičky jsou drobné, kulaté a jsou čtyři. V dětství s se mnou spával v posteli a hlídal mě.
Alíka mám stále ještě rád, protože mi strašně moc pomáhal v těžkých chvílích a věděl jsem, že dokáže uchovat jakákoliv tajemství co mu svěřím.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Tak především samotný popis je hodně stručný. Ten pejsek nemá hlavičku, tělíčko, ocásek? Barva hlavičky, tělíčka, délka a tvar ocásku (rovný, zakroucený)? Co bych si měl představit pod pojmem "kulaté pacičky"?

K pravopisu:

"Rád vzpomínám na svou plyšovou hračku - pejska. Dal jsem jí jméno Alík po mém bratru Alešovi, od kterého jsem ho dostal. Neuvěřili byste, jakou jsem měl radost, když jsem spatřil roztomile koukajícího plyšového pejska.
Alík je vysoký 13 centimetrů, má šedá roztomilá ouška, velké černohnědé oči, droboučký hnědý čumáček a na zádech mu visí modře zabarvená kapuce. Pacičky jsou drobné, kulaté a jsou čtyři. V dětství se mnou spával v posteli a hlídal mě.
Alíka mám stále ještě rád, protože mi strašně moc pomáhal v těžkých chvílích a věděl jsem, že dokáže uchovat jakákoliv tajemství, která mu svěřím."

jork
hodnocení

Tak jsem to doplnil:
Rád vzpomínám na svou plyšovou hračku - pejska. Dal jsem jí jméno Alík po mém bratru Alešovi, od kterého jsem ho dostal. Neuvěřili byste jakou jsem měl radost, když jsem spatřil roztomile koukajícího plyšového pejska.
Alík je vysoký 13 centimetrů, má šedé roztomilé ouška, velké černohnědé oči, droboučký hnědý čumáček a na zádech mu visí modře zabarvená kapuce. Jeho hlava vypadá jako maličký kulatý míč s bílošedou barvou. Zbytek těla zdobí nádherná žlutomodrá barva s ocasem jako bambulka.
Alíka mám stále ještě rád, protože mi strašně moc pomáhá v těžkých chvílích a věděl jsem, že dokáže uchovat jakákoliv tajemství, která mu svěřím.
pozor- šedá roztomilá ouška ---- pomáhá v těžkých chvílích a vím, že-----

maličký kulatý míč bílošedé barvy. Zbytek těla zdobí nádherná žlutomodrá barva a ocas jako bambulka.

Míč s barvou jsou dvě věci - a barva s ocasem už je vůbec zajímavá představa :)

jork
hodnocení

Děkuji za opravu

liska5

Tohle si pohlídej. Správně je to tučné: Mohli byste mi zkontrolovat. Ano, mohli bychom, kdybys nám dal text a...

bych poslal. Žádné: Já by jsem poslal..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]