Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Konkrétní a abstraktní

Od: pet* odpovědí: 3 změna:

Vážení milí rádci,

mohli by jste mi pomoct zkontrolovat následující cvičení?

1, zadání zní: Utvořte 2 věty se slovem pití, tak že v jedné větě bude podstatné jméno konkrétní a v druhé větě abstraktní

1. konkrétní - Vzal jsem si s sebou pití.

2. abstraktní - Pití vody je důležité.

2, zadání zní: Utvořte 2 věty se slovem stavba, tak že v jedné větě bude podstatné jméno konkrétní a v druhé větě abstraktní.

1. konkrétní - Gotické stavby se mi líbí.

2. abstraktní - Stavba domu je hotová.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

2x

Podle mne to máš správně.

pet*
hodnocení

Dobrý den,

velice si vážím Vaší odpovědi, ale pro mne je důležité vědět zda jsem to správně napsal na písemce, proto to chci po Vás zkontrolovat.

Děkuji

alenotak
hodnocení

0x

Vzal jsem si s sebou pití. Vzal si nějaké pití které fyzicky existuje, je hmotné, pitím je tady myšlen nějaký nápoj, lahev - podstatné jméno konkrétní, má to správně.

Vzal jsem si k pití čaj. K čemu si vzal ten čaj, k pití, pitím je taky myšlena nějaká činnost, děj - podstatné jméno abstraktní.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]