Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,dcera přišla domů s rozbitým mobilem,protože si ho nemohla nechat u sebe když přecházely do jiné učebny.po návratu zjistila že je displej na mobilu rozbitý. Škola prý škodu neuhradí.mám nárok na uhrazení škody?Druhá věc učitel se choval arogantně k žákům,řval na ně že jsou nuly,nenechal je domluvit skákal jim do řeči když chtěli odpovědět,a prý řekl že on jim může skákat do řeči kdy chce,že oni jsou tam nic.máme možnost toto nějak řešit?
Děkuji moc za odpověď.Monika
Dobrý den, pokud své pravdomluvné dceři věříte (která u toho byla), tak snad nejdříve pohovor s tím učitelem a později s ředitelem školy. Zdravím!
monika - nad učitelem je ředitel školy (už jsem Vám to jednou psal) a potom je další v pořadí na příjem a vyřizování stížnosti zřizovatel školy.
Milá maminko Moniko, zde nikdo nevíme, kde je pravda. Ani to nevíte Vy, páč je úplně normální že děti (nejen děti) lžou.
Arogantní chování učitele označil kdo? Ten co byl u toho? Hodnotit slovosledy a skákání do řeči je někdy normální.
"že oni jsou tam nic" toto je citace, nebo interpretace někoho?
Řešit to můžete, klidně, ale výsledek bude jiný, nežli doufáte.
Jde to vůbec dokázat, že se displej rozbil zrovna ve škole? Možná se vás vaše dítko bálo, tudíž "se muselo" něco vymyslet. Druhá věc se dá také těžko posoudit jak se vše událo. Ale jsem spíše na učitelově straně, asi mu ruply nervy a ani se nedivím, že učitelé žádali o přilepšení na platě. Vůbec, obdivuju lidi, kteří takovou práci chtějí dělat. A z dotazu mám pocit, že se neptá matka Monika, ale spíše žákyně "Monika".
@monika - protože si ho nemohla nechat u sebe když přecházely do jiné učebny
Proč ne? Tedy jak to zdůvodňuje učitel, škola a školní řád? Mají žáci možnost si mobily či další věci ukládat tak, aby nemohlo dojít k případnému poškození - uzamykatelná skříňka, uzavřená třída a pod.?
s učitelem nic nevyřídím již jsem s ním mluvila a bylo to ve stylu že druhý učitel má pravdu
S kterým učitelem? Třídním? Možnost, že "druhý učitel má pravdu" nepřipouštíte?
učitel se choval arogantně k žákům,řval na ně že jsou nuly,nenechal je domluvit
Říká vaše dcera, všichni žáci a stává se to pravidelně nebo se jednalo o mimořádnou situaci?
Samozřejmě se můžete, jak již bylo řečeno, obrátit na ředitele školy, případně i zřizovatele - ale v prvním případě byste nejdřív měla znát podmínky, za kterých ne/může mít žák mobil u sebe, v druhém pak informace od dalších zúčastněných dětí.
mobil do školy nepatří a vsadím boty, že v dnešní době (už i za mě před 15lety to tam bylo) to je i v tom řádu obsaženo...Pochybuju, že škola je tak blbá a nemá tohle zohledněno...já děckám na táboře taky 1. den oznamuju, že jakákoliv cenost, mobil či další zařízení, peníze, které nebudou u mě pod zámkem spadají pod jejich zodpovědnost a ať se ani nepokouší za mnou přijít s tím, že jim ho někdo ukradl nebo udělal.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.