Nejste přihlášen/a.
Podle mne je naopak logičtější první varianta.
První část souvěti uvádí nevýhodu internetového obchodu (vyšší ceny), v druhé je zdůrazněna výhoda (lepší nabídka), která nevýhodu z přvní části souvětí vyvažuje nebo převažuje.
Spojka aber v tomto souvětí slovosled druhé věty neovlivňuje. Slovosled je ovlivněn důrazovým slovosledem, v němž po spojce stojí na prvním místě zůrazněný větný člen (das Angebot), za ním přísudek (finde), podmět (ich) a ostatní (zbylé) větné členy.
(Doufám, že jsem to vysvětlila srozumitelně.)
Oboje je dobře, je tam vbýznamový rozdíl v tom, co chceš zdůraznit. Jestli to, že ty hodnotíš tu nabídku lepší (var. 1) nebo že tu nabídku hodnotíš ty lepší (var. 2).
@Dominikbnp > s tou němčinou byste si měl "dát pohov" > ani zde nemáte pravdu (i zde odpovídáte chybně).
V tomto souvětí se v případě, že se má zdůraznit některý větný člen, použije důrazový slovosled (lepší varianta). Nebo se (v případě, že se nemá zdůraznit nic,) použije normální přímý slovosled, v němž se nic nezdůrazňuje.
Vzhledem k obsahu (významu) věty, kde nevýhodu vyvažuje nebo převažuje výhoda, je lepší použít důrazový slovosled.
Tak to budu muset říct svým kolegům z Rakouska a Německa, se kterými jsem každý týden v pracovním kontaktu, že mluví blbě.
@Dominikbnp > zde přece jde o Vaše zdůvodnění (vysvětlení) > to nebylo správné. Vy sám si klidně používejte zdůvodnění, jaká Vám vyhovují, ale neměl byste svými chybami plést hlavu jiným.
PS: Možná Vás to překvapí, ale řada Němců/Rakušanů nemluví a hlavně nepíše správně. Podobně jako řada Čechů nemluví a nepíše správně česky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.