Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Derivace - příklad

Od: ekonom odpovědí: 2 změna:

Dobrý den, poradíte mi, prosím, s derivacemi? Dokázal jsem vypočítat 8 příkladů, ale s těmito si nevím rady (viz. obr.1) :( Jde mě spíš o postup,abych jsi mohl spočítat další příklady. Poté bych měl otázku proč, když derivuju příklad x/2 podle pravidla, tak mi to vychází jinak. Má to být 1/2 (kontroloval jsem si to na internetu, ale mě to vychází furt (x-1)/2 (viz. obrázek). Poslední otázka zní, zda zápis sin(x) a cos(x) - jaký je mezi tím rozdíl. Nebo je to stejný (viz. obrázek 2)? (Můžu to napsat oběma způsoby?). Předem moc děkuji.

Derivace - příklad
Derivace - příklad #2

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Tak s tou derivací x/2 děláte banální chybu: derivace konstanty ( speciálně dvojky) je nula.

hodnocení

2x
Dotaz na sinus x kosinus X: sin^2 x znamená, že uděláte sin x a výsledek umocníte na druhou. V tom druhém případě vezmete x na druhou a z výcledku spočtete sínus
S těmi přříklady z prvního obtázku Vám z mobilu neporadím.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]