Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

CÍRKEVNÍ střední škola?

Od: majda04* odpovědí: 1 změna:

Dobrý den, chystám se na zdravotní střední školu. Bydlím v Brně. Chtěla bych jít na obor zdravotnické lyceum (kde se, jak jsem se dočetla, učí základy latiny, probírá se tam hodně anatomie, biologie, chemie... Takže takový zdravotnický gympl, který by mě měl připravit na vejšku) a poté chci jít na vysokou školu na obor fyzioterapeut. Ale nevím si vůbec rady. V Brně jsou 3 zdravotnické školy- 1. SZŠ Merhautova (obor zdravotnické lyceum tam ovšem není- je tam pouze obor masér sportovní a rekondiční, viz dotaz: "To by mě taky připravilo na základy fyzioterapie?"), 2. SZŠ Jaselská (obor zdrav. lyceum tam je, ovšem na tuto školu jsem slyšela samé stížnosti, nikdo mi ji nedoporučuje *ee* , viz dotaz: "Má s touto školou někdo zkušenosti?"), 3. Církevní střední zdrav. škola Grohova- obor zdrav. lyceum tam také je, ovše, já jsem ateista, nevím, jak to tam s tím náboženstvím mají. Prý jsou tam skoro všichni učitelé věřící, všude jsou křížky atd. Nevím prostě, jestli je tohle prostředí pro mě vhodné. "Má s touto nebo všeobecně s církevní školou někdo zkušenosti?" Prý je tam 1 hodina týdně náboženství. 3x za rok se chodí na bohoslužby *modla* Nejsem žádná problematistka, dobře se učím, chci studovat zdravotnictví, ale když jsem ateista a náboženství mi samozřejmě na ostatních nevadí? A jsou tam normální děcka jako na normální škole? Nesjou tam hlavně svatoušci a fanatici? Děkuji za jakoukoliv odpověď! :)

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidus*
hodnocení

4x

O té církevní vím jen to, že když psala dcera Bc práci o drogách , vyšla tato ze 3 SŠ nejhůř a to jsme předpokládali, že bude nejlepší, věřící tu rozhodně všichni nejsou a svatí už teprve ne.

doplněno 13.10.18 09:40:

Mše svatá je ale součást výuky a praxe je hodně v hospicech. Já bych volila jinou.

doplněno 13.10.18 09:48:

Prošla jsem www a já bych zrovna volila Jaselskou, jsou tu pro vás dva obory, zdravotní sestra a to vaše lyceum,honosný název a také končí maturitou, nevidím v tom rozdíl. Nebo volte gymnázium.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]