Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Poloneza - malý vzrůst dcery

Od: robi* odpovědí: 3 změna:

Dobrý večer,

již celou řadu let secvičuje zš v našem městě předtančení polonezy žáků 9.ročníku, které se prezentuje v rámci školního plesu. V letošním roce by se chtěla tohoto vystoupení zúčastnit i moje dcera. Prostor pro vystoupení (místní kulturák) není nafukovací a tak zřejmě nebudou moci vystoupit na této akci všichni zájemci (resp. zájemkyně , protože pro děvčata v tomto věku je podobná akce důležitější nad jiné). Po domluvě mezi spolužáky vznikají jednotlivé páry na základě vzájemných sympatií. Moje dcera je pohybově, rytmicky i hudebně velmi nadaná, již mnoho let tancuje v místním

tanečním seskupení. V rámci nácviku polonezy si vzájemně padli do oka s chlapcem, který je o dost vyšší než ona (dcera má pouze 145cm a chlapec cca 182cm). O proti ostatním párům v nácviku možná působí trochu disproporčně, ale po stránce taneční jim to spolu jde a v nácviku škole ostudu jistě neudělají. Problém však nastal na straně vedoucí nácviku, která se rozhodla, že pár, který tvoří moje dcera se zmiňovaným chlapcem, rozdělí a najde " vhodnějšího " partnera, každému z nich. Dcera je z toho nešťastná (náhradní partner se jaksi nekoná -prostě není) a partner mojí dcery se nechal slyšet, že buď bude tančit s mojí dcerou nebo nebo tančit nebude vůbec.

Mám se jako matka snažit intervenovat ve prospěch dcery ve škole? Jak byste reagovali na mém místě?

Omlovám se za (ne)stručnost svého poříspěvku a děkuji za případné reakce

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

dusger*
hodnocení

2x

A co chceš slyšet? Pokud máš pocit, že si dcera zážitek zaslouží a je v tvých silách jí pomoci, pak jednej a nenech jí ubližovat. Vždyť netančí za peníze ani nejde o olympiádu, ale jen o místní zábavu.

myska*
hodnocení

1x

Já bych naopak nereagovala. To chcete jít za tou vedoucí nácviku a prosit, aby vaši dceru nechala tančit? Dceři už je nebo jí brzo bude 15 let, měla by si začít zvykat řešit své problémy sama. Můžete jí pomoci v tom, že s ní proberete, co všechno by mohla udělat. Např. zajít za vedoucí a navrhnout, že by přece jen mohli tancovat se svým minulým partnerem, mohla by si sama najít tanečního partnera - ať už ze školy nebo z toho tanečního seskupení, kde tancuje. A i kdyby nakonec netančila, tak se tak moc nestane - bude "jen" zklamaná, ale svět se kvůli tomu přece nezhroutí.

farm
hodnocení

0x

Polonéza je skupinový tanec. Ta vedoucí nácviku ví co dělá. Takový pár "schody"by na sebe zbytečně poutal pozornost. Vynikla by malá výška dcery příliš, zvlášť je-li výrazně menší než ostatní dívky, kdežto s menším hochem se to ztratí. Působili by mladistvě roztomile. Vis 4. pár obr.: google.com/... To by dcera mohla pochopit, ne? Je mi jasné, že kámoš je kámoš, ale chvilku by to vydrželi. Nebo by museli tancovat někde stranou, jenomže při polonéze se tančící různě promíchávají *uspech* pokud vím. Ať si to užije, sejdou se s tanečníkem o přestávce:-D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]