Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pomoct vypočítat

Od: macek* odpovědí: 9 změna:

Zeměděl pěstuje na polovině pozemku obilí,na čtvrtině brambory,na petině pícniny a na 21 ha řepu.Urči plochu jednotlivých plodin.

Potřeboval bych zápis,postup a výsledek všeho

Předem děkuji za rady

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Nespočítám ti to, na to tady jsou jiní, kteří nadšením a elánem počítají domací úkoly.

Ale napovím ti. Jdi na to trochu odzadu. Kolik je dohromady polovina + čtvrtina + pětina? Kolik hektarů chybí do 100%?

hodnocení

6x
Stačí sečíst polovinu, čtvrtinu a pětinu a to co ti bude chybět do celku je 21.

jabraka*
hodnocení

3x

Ale rozhodně není v pořádku,aby ti úkol někdo vypočítal za tebe.Musíš se sám zamyslet.Není to nijak nesnadný úkol.Lze to řešit i graficky.

Dá se převést vše na desetiny 5/10 + 2,5/10 + 2/10 a zbude 0,5/10 a to je 21ha. vynásobit jednotlivé díly je už snadné.

JABRAKA

ladinpraha*
hodnocení

0x

Rada je jasná, začni počítat. Zatím nevidím nic, s čím by se dalo pomoct.

macek*
hodnocení

Už jsem to vyřešil že jsem si to udělal zlomky, pak rovnici a pak sem to prostě nějak počítal...hlavu sem si nad tím lámal od pondělí, takže je asi jasné že bych sem nespal jenom že jsem líný, takže odpovědi typu že nevidíte nic co by na tom nešlo si nechte, díky.
skola

Já vidím chybu v nadpisu otázky - Pomoct vypočítat. Příště musíš napsat VYPOČÍTEJTE !

Za nápovědu k dobrému řešení je slušnost poděkovat, to tě asi máma nenaučila.

macek*
hodnocení

Ale já sem na to jak si přišel sám,tak sem myslel,že bude stačit jenom to "Předem děkuji za rady" :)

dominikbnp*

Škoda, že jsem byl na výletě v Polsku, jinak bych ti to sem napsal. Každopádně to už budu víc hlídat a příště ti snad poradím.

skola

Vy neumíte radit, ale umíte fantasticky dělat za žáky domácí úlohy a ti zůstanou natrvalo nevzdělaní *znalost*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]