Nejste přihlášen/a.
Ježíšikriste - už zase ! Tohle jsem poslouchal doma z úst našeho puboše !
Takže Vám odpovím stejně jako jemu. Ano, v zaměstnání se budete prokazovat pouze maturitním vysvědčením, nikolv vysvědčením z prváku. ALE - to neznamená,, že se na to tři roky vykašlete a se štěstím bdete prolézat s odřenýma ušima a ve čtvrťáku to pak bravurně dáte. Nedáte. Pokud se nebudete učit systematicky, jednak pak už ,,nenahodíte řemen´´ - neboli se nedokopete k tomu intenzivně se učit a jednak nemáte šanci učivo ze čtyř roků vstřebat během jednoho.
BTW - mladej tuto teorii opustil ve druháku, kde v pololetí měl 3 pětky a na konci roku rupnul ze dvou předmětů. Myslel si, že si zopákne ročník. Jenže rodičovská rada mu to zamítla - nebyl ani náznak snahy, flákat se může jinde za své. Takže šel na učňák, ten v potu tváře dodělal. Což je sice škoda, protože měl na to, aby dal střední jako nic, ale prostě pokud si neuspořádá v hlavě priority rozházené pubertou, tak nemá cenu jej na střední držet. Ztráta času...
Dobrý den, Váš dotaz je podobný dotazu sportovce na startu závodu: "Proč mám běžet celý závod, když by stačilo jen proběhnout cílem?" Jenže, bez snahy, odříkání, námahy, výkonu a předvedení svých schopností během závodu se ani ten sportovec k tomu cíli nedostane - a to se může stát i Vám s tou maturitou. Zdravím!
@joujou - Záleží jen na tom, jestli zvládnu maturitu ne?
Ano - ale bez slušných známek = znalostí ze všech předchozích ročníků, ji zvládnout nemusíte. A i kdyby se vám to nějakým způsobem povedlo, budou vám chybět v dalším studiu či zaměstnání.
Chlapec se ptá na známky, nikoli na znalosti. Takže ano, dobré známky jsou zbytečnost. Důležité jsou vědomosti.
Kdysi jsme v 9. třídě měli hrozně protivného učitele. Strašnej vůl to byl /s prominutím/. Já jsem vždy při zkoušení tak trochu trucoval. Ale jednou jsem využil toho, že inspektor si chtěl přezkoušet žáky se čtyřkama a vyvolal mě. Jednalo se o dějepis a já mu řekl i co nevěděl a látku za poslední roky. Myslím že to pak učitel v kabinetě pěkně schytal.
Pokud nepůjdeš dál tak ano, nejsou podstatné. Ale známky jsou odrazem vědomostí a ty se ti budou hodit na maturitní vysvědčení, kde si každý také říká, že známka není podstatná a stačí že prošel, ale to už si nemyslím. Podle mého když někde donesu maturitní vysvědčení, kde stojí, že jsem prolezl tak tak není to hezká vizitka. Možná v obrovské firmě typu Škoda je to jedno, ale v menších to jedno není.
jj, je to tak. Samotné známky na vysvědčení i znalosti ze střední školy ti budou víceméně k ničemu. Ve škole jde hlavně o normální nácvik vytrvalosti a nácvik zdolávání překážek.
A dobře ti radím, už na střední se nauč překážky přeskakovat a ze svých trablů se vylízat sám, protože bude hůř. Nastoupíš do práce a tam se ti může stát totéž co mě. Docela obyčejně tě vyzkouší tím způsobem, že tě hodí do vody a řeknou plav. No a ty se buď vynoříš nebo ne. Vynoříš se, dostaneš dobré místo a dobrou výplatu. Nevynoříš se, dostaneš buď horší místo a horší výplatu nebo ukončení pracovního poměru ve zkušební době.
Tak už to chodí.
Tohle je dost dobrá otázka. Podobnou jsem teď dostala od vnuka. Prý to, co se učí, nikdy v životě nepoužije. Proč by to měl vědět nebo znát. Na tohle se hodně špatně odpovídá tak, aby to mělo logiku, kterou dospívající kluk ve šprajcu, pochopí. Nechci vysvětlovat, chci, aby přemýšlel. Tak jsem jen řekla, že to je proto, aby nebyl prvok, ale aby byl člověkem. Nevím, jestli to byla dobrá odpověď, fakt nevím! Myslím si, že tahle odpověď je odpovědí i na tvou otázku. Přemýšlej!
@ringo - Takže ano, dobré známky jsou zbytečnost. Důležité jsou vědomosti.
A jak ty vědomosti jinak dokázat? Každý nemá štěstí na to, aby ho přezkušoval inspektor a při hledání zaměstnání se holt nejdřív předkládá vysvědčení.
@bakazov - Prý to, co se učí, nikdy v životě nepoužije. Proč by to měl vědět nebo znát.
Protože nikdy neví, kdy se mu to hodí - jsem odpovídala já a dokládala příklady ze života
Svým dětem jsem také takto odpověděla, ale od té doby jsem si uvědomila, že ikdyž neznám odpověď, nic se nestane. Budu žít stejným způsobem jako doposud. A do "Nikdo nejsme dokonalý", když se nepohrnu, nikdo nic nepozná. Navíc, dnešní generace má jiné hodnoty, než všeobecné znalosti. Nesmírně si cením vzdělání a jestli něčeho v životě opravdu lituji, pak toho, že jsem se neučila. Ale děcka tohle nechápou. Mnohdy ani dospělí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.