Zdravím. Chodím do 7-mé třídy a naše učitelka na angličtinu, která si na mě tak trochu zasedla . Dnes mi dala nějaký článek na přeložení a já ani moji rodiče neví co s tím. Ani překladače to nedokáží přeložit. Nepomůže mi s tím někdo? Já tomu fakt nerozumím, a nechci dostat špatnou známku. (
Můžu to přeložit, ale když to udělám, učitelka pozná, že jsi to nedělal Ty. Zkus to nejdřív sám, najdi fráze a slovíčka, kterým rozumíš, pošli je sem, a já pomůžu ke zbytku textu.
Pro začátek, utility pole je sloup na obrázku - může vést cokoliv, telefonní dráty nebo elektriku, v češtině mě napadá jen "sloup vysokého vedení". A pak bude dobré podívat se na nějaký obrázek (např. vygooglovat), kde jsou vyobrazené a popsané části auta, dost to při chápání textu pomůže.
Jo a ještě jedna věc. Překlad jde mnohem snáze, když člověk nejdřív pochopí, o čem text je. I kdyby si měl domýšlet. Máš tam obrázek, znáš (měl bys znát...) některá slovíčka, zkus nejdřív pojmenovat, o čem text je. Jde to jednou větou.
Neoficiální zpráva z nehody policejního oddělení v Medině vysvětluje, jak auto skončilo na stožáru visící 8 stop vysoko s řidičem stále uvnitř. Saturn z roku 2002 směřoval na východ, když opustil pravou polovinu vozovky a narazil do kovového plotu, uvádí zpráva. Auto dále pokračovalo 48 stop podél plotu, až narazilo na kotvící lano stožáru v úhlu 45 st. Auto následně pokračovalo 22 stop po laně nahoru až narazilo do stožáru 3 stopy pod vrcholem. Podle policie se auto následně otocilo kolem stožáru a pravým předním kolem se zachytilo o horizontální lano. Zadní nárazník byl ve výšce 8 stop nad zemí. Žena strávila v autě 2 hodiny, než byla zachranena.
fram
doktor...: Super překlad. Ještě nadpis: Auto uvázlo na stožáru - s řidičem stále uvnitř. Co to v té škole mají za humorózní témata .
na tom textu není nic těžkého...je tam možná pár "technických" slovíček, které si dohledáš ve slovníku a pak ti to bude dávat smysl. Výhodou angličtiny je, že ji nepřekládáš do slova a některé věty můžeš přeložit vícero způsoby.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.