Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, není tady někdo, kdo má zkušenost s intrem? Už mi nezbývá moc času, než si budu dávat přihlášky na střední školy a nemůžu se rozhodnout, jestli mám na školu dojíždět nebo být na internátě. Jsem rozhodnutá, že jednu přihlášku (ze dvou) si dám rozhodně na obchodní akademii, teď jde ale o to, kde ta škola bude. Buď bude ve městě, které je blízko a cesta trvá přibližně půl hodiny, nebo ve městě, které je logicky dál, ale musím být na intru. Všichni z mé rodiny tvrdí, že je lepší dojíždět a chtějí, abych zůstala doma, ale většina mých kamarádů jdou na intr do toho samého města. Možná by bylo moudřejší zůstat doma a mít klid na učení, ale obávám se, že bych se tam časem nudila a taky by mě strašně mrzelo, kdybych viděla fotky ostatních jak si spolu užívají. Taky by mi určitě vyprávěli jejich historky, co se jim přihodilo a tak.. A jelikož většinou musím být ve středu dění, tak bych se s tím dost trápila. Sama nevím, kam mě to táhne víc.
Bydlení na intru je především o lidech, které tam člověk potká. Pokud kápneš na dobré spolubydlící a fajn partu, tak to pro tebe budou nezapomenutelné roky života. Při opaku se budeš nudit.
+ pro intr: člověk se osamostatní, naučí se hospodařit s penězi, nemusí dojíždět, naučí se bydlet s někým dalším (+ do vztahu), naučí se vycházet i s lidmi, které moc nemusí
- pro intr: musí se uklízet (my dostávali černé puntíky, jako ve školce ), my museli být v 19:00 už na intru, vycházky byly povoleny jen 2x týdně do 21:30 - povolovala je vychovatelka a za černé puntíky je mohla zkrouhnout
+ pro dojíždění: člověk je doma - pohodlíčko, obvykle to vyjde levněji, člověk má víc volnosti než na intru (to ale dle rodičů)
- pro dojíždění: dojíždí za každého počasí, především při přestupech to může být nepříjemný, je odkázán na hromadnou dopravu (časy odjezdů se nemusí krýt s tím, kdy člověk končí, zpoždění a pod.), délka cesty (do 30 min je to normálka, nad je to dost opruz)
Já osobně bych se ale spíš při výběru školy soustředila na školu samotnou - jakou má pověst, jak se mi tam líbilo při dnu otevřených dveří, jaké mají předměty, kolik projde lidí do maturitního ročníku a kolik % pak odmaturuje... Intr nebo dojíždění bych brala v potaz jen jako další faktor a to až v případě, kdy by ty školy byly ve všech ostatních ohledech srovnatelné.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.