Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mám jít na intr?

Od: terka* odpovědí: 9 změna:

Dobrý den, není tady někdo, kdo má zkušenost s intrem? Už mi nezbývá moc času, než si budu dávat přihlášky na střední školy a nemůžu se rozhodnout, jestli mám na školu dojíždět nebo být na internátě. Jsem rozhodnutá, že jednu přihlášku (ze dvou) si dám rozhodně na obchodní akademii, teď jde ale o to, kde ta škola bude. Buď bude ve městě, které je blízko a cesta trvá přibližně půl hodiny, nebo ve městě, které je logicky dál, ale musím být na intru. Všichni z mé rodiny tvrdí, že je lepší dojíždět a chtějí, abych zůstala doma, ale většina mých kamarádů jdou na intr do toho samého města. Možná by bylo moudřejší zůstat doma a mít klid na učení, ale obávám se, že bych se tam časem nudila a taky by mě strašně mrzelo, kdybych viděla fotky ostatních jak si spolu užívají. Taky by mi určitě vyprávěli jejich historky, co se jim přihodilo a tak.. A jelikož většinou musím být ve středu dění, tak bych se s tím dost trápila. Sama nevím, kam mě to táhne víc.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jarin*
hodnocení

5x
Nic není černobílé. I když to na intru nebylo vždy růžové, tak jsem to prožil v krásným městě a mám spoustu zážitků strávených se spolubydlícími spolužáky. Pro mě to byla škola života, v dobrém smyslu slova. Naučilo mě to postarat se sám o sebe, být opravdově samostatný. Což ve 14 je dnes málokdo. Ohromná deviza do dospělosti.

myska*
hodnocení

1x

Bydlení na intru je především o lidech, které tam člověk potká. Pokud kápneš na dobré spolubydlící a fajn partu, tak to pro tebe budou nezapomenutelné roky života. Při opaku se budeš nudit.

+ pro intr: člověk se osamostatní, naučí se hospodařit s penězi, nemusí dojíždět, naučí se bydlet s někým dalším (+ do vztahu), naučí se vycházet i s lidmi, které moc nemusí

- pro intr: musí se uklízet (my dostávali černé puntíky, jako ve školce *bzum*), my museli být v 19:00 už na intru, vycházky byly povoleny jen 2x týdně do 21:30 - povolovala je vychovatelka a za černé puntíky je mohla zkrouhnout

+ pro dojíždění: člověk je doma - pohodlíčko, obvykle to vyjde levněji, člověk má víc volnosti než na intru (to ale dle rodičů)

- pro dojíždění: dojíždí za každého počasí, především při přestupech to může být nepříjemný, je odkázán na hromadnou dopravu (časy odjezdů se nemusí krýt s tím, kdy člověk končí, zpoždění a pod.), délka cesty (do 30 min je to normálka, nad je to dost opruz)

Já osobně bych se ale spíš při výběru školy soustředila na školu samotnou - jakou má pověst, jak se mi tam líbilo při dnu otevřených dveří, jaké mají předměty, kolik projde lidí do maturitního ročníku a kolik % pak odmaturuje... Intr nebo dojíždění bych brala v potaz jen jako další faktor a to až v případě, kdy by ty školy byly ve všech ostatních ohledech srovnatelné.

intr
hodnocení

0x
Dobrý den, pokud máte tu možnost dojíždět tak určitě nechoďte na intr. Půl hodiny cesty je v pořádku, já dojíždím hodinu. A ze zkušeností spolužáků co jsou na intru bych intr moc nedoporučoval..

hodnocení

0x
Já byl na intru 4 roky a dodnes si nadávám že sem tam lez
Pokud múžeš dojíždět tak dojížděj
Vono to užívání na intru neni zas tak rúžový ten první rok je možná dobrej pocit volnosti bez dohledu rodičú ale věř že to tě brzo přejde a zjistíš že je lepší si po škole užívat doma
petras*
Přesně ten první rok se tak nějak dá. Ale ten druhy uz se budete strašně nudit. Už bych sem nikdy nešel

petras*
hodnocení

0x
Dobrý den na vašem místě bych určitě dojížděl pokud máte možnost. Na intru musíte poslouchat vychovatele musíte si domlouvat když někam chcete jít teda pokud nejsou vycházky a ty jsou většinou jenom 1 do týdnů. Já jsem na intru 3 rokem a dělám co nejrychleji řidičák abych mohl dojíždět.

cesmina*
hodnocení

0x

U nás na střední někteří raději dojížděli i 1,5h s přestupem ,než aby byli na intru.

tana45
hodnocení

0x
Intr muzes zkusit za to nic nedas. Taky se muze stat ze budes mit spatny rozvrh nebo spoje a nezvladnes byt ve skole vcas (treba v 7 hodin) proto muzes i na cestu pulhodiny zvolit intr. Ja jsem na intru 4 roky a jak uz zaznelo prvni rok fajn pak opruz. Vecne od vychovatelek. Vloni mesic v nemocnici kvuli zaludku cim nas tu krmi. Jo a vecne hlad protoze z chleba 10g masla a pidi rajcata nebo celozrnne pecivo ale tvrda houska ktera se tvari tmave a pomeranc se nenajis. Tady na intru zacali vsichni kourit takze ja se treba vem za odpoledne nedostanu a taky nemam s kym jit protoze me spoluzaci vysoupli a nechteli semnou byt na pokoji.

hodnocení

0x

Moje nejkrásnější roky 15-18 na intru v Přerově

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma intr

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]