Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čisla soudělná a nesoudělná

Od: anicka15 odpovědí: 7 změna:

Dobrý večer,

chtěla bych Vás poprosit o radu.Ve škole jsme začali probírat čísla soudělná a nesoudělná.Pochopila jsem, že čísla soudělná mají vice než jednoho společného delitele př. 22 a 11 jsou čísla soudělná a 25 - 31 jsou nesoudělná čísla.Mám tu příklad v učebnici 9 a 113, ale mně se nezdá že by byli soudělná.Jak myslíte vy?

Všem moc děkuji

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

marti*
hodnocení

2x
Ahoj,
čísla 9 a 113 mají společného dělitele pouze jednoho a to sice číslo 1. Nelze je vydělit jiným společným dělitelem. Zůstal by buď zbytek nebo by výsledkem bylo desetinné číslo. Jsou to čísla nesoudělná. Nepřekoukla jsi se v zadání nebo v uvedeném výsledku řešení?
anicka15
hodnocení

Děkuji moc.

marti*
07.10.18 21:21
Není zač :)

hodnocení

1x

Čísla 9 a 113 jsou nesoudělná.

hodnocení

0x

Tak nám ten příklad ukažte. Já například Vaši učebnici nemám-

anicka15
hodnocení

Mám tu příklad v učebnici 9 a 113, ale mně se nezdá že by byli soudělná. - Příklad - Určete zda je číslo 9 a 113 číslo soudělné, či nesoudělné.V řešení je napsané že je.Ale nemohu pochopit proč.

hodnocení

0x
jediní netriviální dělitelé devítky že jsou mocniny tří. 113 není dělitelné třemi

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]