Nejste přihlášen/a.
Nejdříve SŠ, nejvíc se hodí gymnázium, pedagogika pro MŠ a dokonce i zdravotní škola. Poté VŠ např. pedagogická specka kde jsou státnice z logopedie.
nedávno jsem četla článek o tom, jak se ČŠI zaměřila na nejméně úspěšné SŠ u maturit. samozřejmě, nepadly v něm žádné konkrétní názvy, nicméně bylo v něm zmíněno, že nejhorší výsledky měly nástavby, zejména podnikatelské a problematické že byly i střední školy pedagogické, zdravotní a sociální. i to je důvod, proč bych já uchazeči o VŠ obor doporučila po základce spíš rovnou gymnázium nebo případně lyceum (pokud tedy na studium má a o oboru je přesvědčený). podle mne je tam větší pravděpodobnost, že během studia půjde dál a ke studiu na VŠ bude lépe připravený. anebo tedy když už odborná SŠ, tak velmi dobře vybírat. předloni jsem s holkou SŠ obíhala a na škole, kterou si původně vybrala, maturitu na první pokus nedalo 75% studentů vybraného oboru (podle výroční zprávy školy) - a na dni otevřených dveří ta nechuť ke vzdělávání byla znát. když jsme pak byli v jiné škole se stejným oborem, bylo jako nebe a dudy a ze studentů to nadšení vyzařovalo tak, že bych se k nim do školy klidně zapsala i já
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.