Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přijímací zkouška na ZUŠ. Jak na to? Bojím se

Od: aduslinka* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, co se očekává od přijímacích zkoušek? Je to na všech školách stejné nebo ne? Chtěla bych hrát na kytaru, je mi 13 let, ale nevím jestli tu zkoušku udělám a jestli mám teda šanci se tam dostat. Ta přijímací zkouška je buďto příští týden, nebo v červnu tak prosím pomožte mi.. hrozně se kvůli tomu stresuju a nejde tomu zabránit! x( Díky moc předem za odpověď.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

cocinkamichalka*
hodnocení

2x

Ahoj, ničeho se neboj. Oni vezmou skoro každého, chtějí se zbavit jen těch nejhorších.

Připrav se na toto:

- vytleskat (nebo vybubnovat) nějaký rytmus, který před tebou zatleská učitel

- něco zazpívat

- zazpívat melodii, kterou před tebou zahraje na klavír a podobně

Rozhodně není čeho se bát. Držím pěsti. :)

cyril*

Pokud se dobře pamatuji, tak tento postup se užívá na děti ve věku 6-8 let. Ve 13 to bude asi trochu něco jiného, ale začít není nikdy pozdě.

zus

No pamatuješ se dobře akorát je to pořád stejné a to pro každý věk. Buď máš hud. sluch nebo ne. Hlavní ukazatelem hud. sluchu je schopnost opakovat rytmické údery.Prostě cítit rytmus. Kdo to nedopkáže,nemá hud. sluch,bohužel.A to je vrozené. Jinak ještě dodám to,že tzv. hudební sluch je vlastní ,troufám si říci ,většině lidem,akorát,že ho nerozvíjí a ani to netuší. Jsou dva druhy hud. sluchu a to relativní ,ten drtivě převažuje a potom ještě tzv. absolutní hud. sluch. U absolutního sluchu hudebník podle svého sluchu přesně určí o který tón se jedná, který právě slyší.Většinou je tento sluch spojen ještě s výbornou hudební pamětí,představivostí atd. Hudební sluch se rozvíjí svým užíváním,t.j. nějakou hudební činností a dají se rozeznat určité úrovně hud. sluchu a hud. schopností,které se však postupem času u hudebníka zdokonalují.Na ZUŠ tě určitě vezmou. To by si musela být úplné "poleno" aby řekli,že to nemá cenu.

lidus*

zus- ZUŠ TO JE BÝVALÁ lšu pokud se nepletu a tam je hlavní zaplatit. Učitel se podívá co žák umí a jak slyší, u kytary zkontroluje prsty a zjistí zda je to vhodné. Pokud jde o přípravku dělá se to vytleskávání a td. jak je popsáné ale u staších dětí se vyžaduje předvedení hry-pokud už na nástroj hrají. Obvyklé je že na klavír a kytaru je velký zájem a tam si vybírají ale třeba akordeon, dechové nástroje je dětí málo.

cocinkamichalka*

Liduš, nás akordeonistů je málo, a platí se zlatem! A já jsem ráda, že jsem mohla u p. uč. Zákopčaníkové studovat! :)

lidus*

Léta jsem na akordeon hrála, bohužel už ho neunesu a taky nezkoordinuju ruce jsem moc ráda, že pokračuje dcera od sestry ale jen díky tomu, že na klavír a kytaru bylö plno. Moje dcera si zvolila klavír a platili jsme 12let soukromou učitelku.

zus

No to je jasné,ale pokud neumí nic,měl by ji vyzkoušet jinak to bude utrpení pro oba.No ale jak říkáš dnes peníze hrají velkou roli. A na Zuškách to je dnes přesně jak popisuješ.Proto jsem přestal,mimo jiné, před lety na ZUŠ učit.

lidus*
hodnocení

0x

určitě budou chtít abys jim zahrála, buď si volíš sama nebo dostaneš skladbu na výběr. Neboj to zvládneš!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]