Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak napsat popis oblečení osoby v angličtině?

Od: makki odpovědí: 2 změna:
Dobrý den.
Ve škole jsme dostali za úkol popsat, co mají osoby na obrázku oblečené. A mé otázky: Popisuje se správně od shora dolů, nebo naopak? (Vím, že bych to měla na střední vědět, ale úplně mi to vypadlo - myslím si, že od spodu nahoru, ale zní mi to nějak divně...) A dá se tento krátký popis posunout na vyšší úroveň? - Přeci jen, nechci to mít jen She is wearing ...-a oblečení mít jen vypsané v jedné větě.
Děkuji.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Nikdy jsem neslyšela, že by pro popis oblečení existoval nějaký přesný řád. Osobně bych rozhodně začala kabátem (sakem, svetrem...). Pouhý výčet kusů oblečení je samozřejmě dost chudý a nudný. Když to Vaše znalost angličtiny dovolí, bude vhodné začít i kratičkou charakteristikou postavy (mladá dívka, starší muž...). Dále psát, že se sakem barevně vhodně ladí třeba skládaná sukně, typ oblečení doplňují boty, před nepřízní počasí chrání teplá čepice, opasek u kalhot zdobí stříbrná spona. Prostě skoro u každého kusu oblečení se dá použít nějaké sloveso.

makki
hodnocení

Moc Vám děkuji. Upřímně (a s mojí nemalou trapností), přidávat k tomu takhle slovesa mě ani nenapadlo. Obávám se trochu překladu, ale není to doufám nic, co by se nedalo zvládnout. Problém mám spíš s tím, že lidé jsou i s oblečením nakreslení, takže do detailů se až tak nedostanu, ale s tím už nemohu já nic dělat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]