Nejste přihlášen/a.
Alkoholy
neomezeně mísitelné s vodou (tj alkoholy s menšími řetězci) s ní tvoří azeotropní směs
. Tuto směs nelze oddělit destilací (teplota varu roztoku je vždy menší než teplota varu samotného alkoholu). Jak lze tedy odělit vodu od alkoholu? ![]()
tento vysoušecí proces se používá při výrobě průmylového ethanolu, je to vysoušení, kdy se tento vodnatý líh nastřikuje do sušící kolony v níž je vysušený zeolit, který absorbuje vodu z lihu, dosahuje se tím velmi vysokého stupně odvodnění lihu, teď přesně nevík kolik, ale myslím, že se dosahuje 99,8 %, kolony jsou duální, vždy se jedna vysouší a jedna absorbuje...
Poznám jen všeobecně alkohol, vím že je odlišný chutný etanol od hnusného metanolu, ale u toho alkoholu všeobecně bych to řešil takto:
Alkohol smíšený s vodou vypijeme, (stejně to tak děláme v mnohých restauračních zařízeních), alkohol stoupne do hlavy a voda se přemístí do močového měchýře. A je to za sto bodů!
doplněno 27.05.10 20:07:otázka zněla Jak lze tedy oddělit vodu od alkoholu? Říká se stoupl mu alkohol do hlavy, a ještě nikdo nemočil alkohol...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.