Nejste přihlášen/a.
Alkoholy neomezeně mísitelné s vodou (tj alkoholy s menšími řetězci) s ní tvoří azeotropní směs
. Tuto směs nelze oddělit destilací (teplota varu roztoku je vždy menší než teplota varu samotného alkoholu). Jak lze tedy odělit vodu od alkoholu?
tento vysoušecí proces se používá při výrobě průmylového ethanolu, je to vysoušení, kdy se tento vodnatý líh nastřikuje do sušící kolony v níž je vysušený zeolit, který absorbuje vodu z lihu, dosahuje se tím velmi vysokého stupně odvodnění lihu, teď přesně nevík kolik, ale myslím, že se dosahuje 99,8 %, kolony jsou duální, vždy se jedna vysouší a jedna absorbuje...
Poznám jen všeobecně alkohol, vím že je odlišný chutný etanol od hnusného metanolu, ale u toho alkoholu všeobecně bych to řešil takto:
Alkohol smíšený s vodou vypijeme, (stejně to tak děláme v mnohých restauračních zařízeních), alkohol stoupne do hlavy a voda se přemístí do močového měchýře. A je to za sto bodů!
doplněno 27.05.10 20:07:otázka zněla Jak lze tedy oddělit vodu od alkoholu? Říká se stoupl mu alkohol do hlavy, a ještě nikdo nemočil alkohol...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.