Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co je merch?

Od: merch odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,
vysvětlil by mi někdo, co je merch? Nedaří se mi to vypozorovat. Dá koupit na Bontonlandu nebo od Amazonu - Merch by Amazon. Merch používají reklamky - dárky?

Co to tedy vlastně je?

Děkuji

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

9x

Zkracenina od merchandise - zbozi.

Oznacuji se tim predmety prodavane v ramci podpory fanouskovstvi. Ne tedy primo reklamni (to se obvykle dava zdarma), ale reklamu tim samozrejme take tvori.

Merch muzou byt napriklad saly, dresy, cepice atd. od sportovnich klubu, v dnesni dobe dosti od youtuberu, celebrit a pod. Samozrejme nejde pouze o obleceni.

Pro prodavajiciho (objekt fanosku) to tvori casto nezanedbatelnou cast prijmu. At uz to prodava sam nebo nekdo jiny v ramci licence.

scv®
hodnocení

9x

Je to zkrácené slovo merchandise, což se nejčastěji překládá jako zboží. Často jde o zboží s nějakou tématikou. Např. "merch"na koncertě hudební skupiny mohou být přívěsky, trička, CD, plakáty... prakticky cokoliv, co s tou skupinou má něco společného a je to na prodej, se dá označit jako merch.

Merch by Amazon je něco trochu jiného - vy navrhnete, oni vyrobí a prodají.

hodnocení

2x

@merch - Nedaří se mi to vypozorovat.

Na první kliknutí - merchmaster.cz/...

Merch, neboli merchandise jsou všechny předměty, které nějakým způsobem odkazují na určitou (většinou slavnou) osobnost, skupinu, nebo sdružení.

hodnocení

0x

Asi to bude z francouzského slova "marchandise". To je česky "zboží". Nevím, proč je tam to "e". V angličtině je "zboží" goods. Ony jsou dnes v módě tak podivné výrazy, které prostě někdo nějak vymyslí, na základě nějakého cizího jazyka a ono se to ujme, ale nikdo se pak nedopátrá, jak to slovo vzniklo.

To "a" je na začátku. Ale Vy jste určitě pochopili, jak jsem to myslela. Marchandise, ne "merchandise". ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma co je to merch

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]