Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Může mi někdo poradit, jak je to s vyřizováním půjčky na zaplacení studia na vysoké škole. Má s tím někdo nějakou zkušenost. Děkuji.
Na státní VŠ se do 26let neplatí. Pokud jde o státní školu a je student starší jedná se o čásku nepřevyšující 10 000 za semestr a to si dnes student dokáže vydělat a pokud jde o školu soukromou je to vaše volba a tam jde za semestr i o čásku 50 000. Dnes v době internettu žádné knihy nekupuješ vše se dá stáhnout a vypůjčit za 30kč v elektronické knihovně, snad nějaká scripta ale to je otázka 200.No a pokud se bavíme i o tom že drahé je ubytování tak i to se dá najít levnější, třeba 3studenti v pokoji a dělí se o podnájem.Půjčky bych nehrotila uvědom si, že zplácet je budeš ty.
Do té půjčky se nijak zvlášť nehrň. Nevíš, co bude po studiích. Jestli seženeš místo a jak placené, jestli se ti nepodaří dítě, jestli . . .A v době, kdy budeš si budeš budovat svůj život, už budeš mít na to roky, ale plat ne, buddeš vybírat značku pračky a ledničky ti začnou chodit splátky na půjčku.Dcera neplatila školné, ale když se šla zapsat do nového ročníku, musela předložit složenku o zaplacení daru pro školu. Zahraničnú školu.
Posadila jsem se a počítala a pak obvolala nejbližší rodinu. A všichni jsme zadali svým bankám příkaz na srandovní měsíční platbu na její účet. No a za rok potřebnou částku měla nasbíranou na účtu a nám to neudělalo žádnou spoušť.
A když jsme viděli červený diplom, tak jsme slzeli. A mladá vyrazila do života bez dluhů
V každém případě výdaje na studium VŠ jsou pro mnoho zájemců velkou překážkou a rok od roku se výrazně zvyšují:
" Vysokoškolské studium podražilo, 4. 1. 2010:...Veřejné vysoké školy jsou sice u nás zdarma, přesto ale náklady na studium jsou značné a každý rok rostou. Ministerstvo školství zjistilo, že měsíční životní náklady studenta denního studia veřejné vysoké školy letos činily 8163 korun. Poněvadž v roce 2004 to bylo pouhých 3477 korun, ukazuje to, že náklady na studium rostou podstatně rychleji, než je inflace i růst běžných životních nákladů..."
Pokud opravdu chceš půjčit: Tak jsem nalezl studentské půjčky u Unicredit bank: odkaz unicreditbank.cz/... - jsou tam napsané veškeré info o půjčce
Ale samozřejmě je lepší si nepůjčovat...Vždy se najde nějaká brigáda, neříkejte mi že by vysokoškolák nezvládl mít ke studiu nějakou brigádu na pár hodin týdně.. stačí si projet pracovní nabídky na známých internetových stránkách: www.jobs.cz, www.prace.cz
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.