Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký certifikát, abych mohla učit ŠJ?

Od: niki07 odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,

pokud bych chtěla vyučovat španělský jazyk na jazykových školách, stačí, abych měla certifikát DELE B2, nebo je třeba úroveň C1?

Předem děkuji za odpovědi.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

myska*
hodnocení

3x

Já bych řekla, že každá jazykovka bude mít jiné požadavky, zkuste si najít několik inzerátů od zaměstnavatelů, tam by to mělo být napsané. Jen bych se bála, že jazyk nebude stačit, možná budete potřebovat i nějaké pedagogické minimum.

hodnocení

2x

V jazykovce by jim měl stačit certifikát na B2, španělštinářů je málo a poptávka docela veliká. Budou se ale asi dívat, jak se osvědčíte, zvláště pokud nemáte s učením praxi. To bude něco, co jim možná bude vadit víc, než "nedostatečná" úroveň.

Angličtina se v jazykovkách učí na vyšších úrovních, takže tam je potřeba C1 a C2 je opravdovou výhodou. Ale španělštinu má většina škol max. do A2...

krtek66

jsem podobného názoru...na tento jazyk moc zájemců nebude...ale B2 už je slušný...jsem si kdysi dělal nějakej test (angličtina) a o pár bodů mi uteklo hodnocení C1 ..takže zas nejsem tak špatný...ale je fakt, že to už byly drsný otazky...

cgcjg
hodnocení

0x

No já teda zírám, že s úrovní B2 se dá učit... To se mi zdá teda hodně málo, chtěla bych mít to sebevědomí...

Není třeba zírat :) Měla jsem ve škole kolegyni, která sice anglicky uměla velmi málo (cca B1, ale slabá), ale učitelka to byla perfektní. Dovedla motivovat, zaujmout, děti to s ní bavilo a chyb děti nadělají tolik, že jestli jich pár pochytí od ní, tak to v porovnání s tím, co jim opravdu dokázala dát, je jako nic. Jinak se obecně bere, že na výuku stačí úroveň o dvě vyšší než vyučovaná. Ono totiž dál opravdu mnohem víc záleží na tom, jaký je člověk učitel.

Já mám španělštinu na úrovni B2 a taky ji učím *nevi* je fakt, že do jazykovky s tím nejdu, ale soukromě ano (s tím, že studentům vždy říkám, jak na tom jsem), a jedna moje studentka tvrdí: "Že občas nevíš slovíčko? Že ti ten slovesný tvar nenaskočí za desetinu vteřiny, ale až za vteřinu? Vždyť je to úplně jedno, já potřebuju někoho, kdo mě naučí!"

Ale ano, taky jsem poznala vyučující na úrovni B2, která měla tak strašnou výslovnost, že jsem skřípala zuby, když na mě mluvila. To je opravdu hodně špatně, výslovnost musí být vždy perfektní *stop*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]