Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Interpunkce, předložky ve větě

Od: ga* odpovědí: 5 změna:

Jakým způsobem správně napsat interpunkční znaménka v této větě:

"Stavba se nachází v obci Dvůr Králové nad Labem v části obce Lipnice na pozemku č. 1 v katastrálním území Lipnice."

Osobně to upraveně píší takto: "Stavba se nachází v obci Dvůr Králové nad Labem, části obce Lipnice, na pozemku č. 1 v katastrálním území Lipnice." a pokud jde o shora uvedené, pak mám za to, že by to mělo být správně asi takto (byť možná méně spisovně): "Stavba se nachází v obci Dvůr Králové nad Labem, v části obce Lipnice, na pozemku č. 1 v katastrálním území Lipnice."

Mohl bych poprosit o případnou radu, jak to pravopisně správně napsat? Předem děkuji zkušeným češtinářům :)

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Čárkami bych jednotlivé informace oddělila, je to přehlednější. Ale pokud by věta mohla být mírně pozměněna, psala bych:

Stavba se nachází ve Dvoře Králové nad Labem, na pozemku č. 1 katastrálního uzemí Lipnice - královédvorské místní části.

hodnocení

1x

Já bych teda tu čárku vynechala.

hodnocení

0x

Verze 2 bez čárek.

ga*
hodnocení

Bylo by k tomu případně nějaké osvětlení? Na stránkách Ústavu pro jazyk český AV ČR jsem právě na to odpověď (pravidla) žádnou nenašel *nevi*

mil®
hodnocení

0x

Jsem pro druhou vezi s dvěma čárkami.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]