Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výpočet matematika zš

Od: david2002 odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, mohli byste mi prosím vysvětlit a možná dát i nějaké příklady abych se to naučil? Nevím kolik je 3/4 dneska jsem četl nějaký článek na seznamu a bylo tam napsáno 3/4 a nebo když poslouchám rádio zprávy tak také říkají 2/5 atd a vůbec nevím kolik to je byl by někdo hodný a poradil mi? a třeba mi dal i nějaké příklady? Děkuji

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x
3/4 je celek děleno čtyřmi krát tři.
Tři čtvrtiny je to, že něco rozdělíte na čtvrtiny (čtyři stejné části) a použijete z toho tři. Jinými slovy je to 75%
U jiných zlomků je to to stejné v bledě modrém.
david2002
hodnocení

Takže jestli tomu dobře rozumím 3:4=0,75? Ano?

sebod*

ano. Rozumíš tomu dobře. Jak Ti napsal miki. Celé číslo se skládá z 5/5, 8/8, 16/16. A když máš zlomek 4/5, tak Ti to vrchní číslo říká, kolik částí z celku si vezmeš. Takže je-li celek třeba 100, tak 4/5 jsou 80 (100 děleno 5 krát 4)

olinl
hodnocení

1x
Hezky vysvětleno na obrázcích.
Výpočet matematika zš
Výpočet matematika zš #2

hodnocení

0x
Je to jako když kupuješ pizzu. Můžeš si koupit čtvrtku a tři čtvrtiny zbudou pro tvé tři kamarády

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]