Nejste přihlášen/a.
Uvažoval jsem, že si podám přihlášku na tříletý učební obor zedník, ale pár lidí mě strašilo, že je to tam samé "vypatlané negramotné hovado". Je to pravda? A znáte někoho, kdo tenhle obor absolvoval, máte nějaké zkušenosti, apod.?
A já přidám, že když člověk hledá opravdu dobrého zedníka, má také otevřenou peněženku. Lemplů je hodně, ale dobrý zedník s dobře odvedenou prací je pak vyhlášený v okolí a není výjimkou, když je jeho příjem násobně větší, než mají ti učitelé ze školy. Zakázky jsou pak i na rok předem...
A že někde je pár blbců? To není jen ve škole - to vás potká v práci, na dovolené, vlastně všude - ten druh se velmi rychle množí a mutuje. Aktuální nejhorší typ jsou vyčůraní blbci.
Jeníku,
nikdo si nezaslouží dehonestaci typu "vypatlané negramotné hovado". V mých očích by si takové označení zasloužil snad jenom ten, kdo je schopen něco takového říct o někom jiném.
Na učilištích najdeš žáky, kterým to moc nepůjde, i žáky, kteří budou šikovní a práce je bude bavit. A věř mi, že pohled na člověka, kterému "práce v rukách jen hraje", je radost.Kvalitního řemeslníka ocení každý rozumný člověk.
Obor si vyber podle toho, co tě baví, co bys chtěl v budoucnu dělat. Jestli se ti zedničina líbí, nenech se odradit hloupými řečmi.
@jenik - Blba potkáte všude - a věřte, že většina těch "vypatlaných negramotných hovad" bude mít dost vysokou "úmrtnost". Ve druhém ročníku už všechny nepotkáte.
A lehce mimo dotaz - moc ráda vidím, že taky někdo chce pracovat rukama
Nějak nechápu, proč by zrovna , zedník nemohl pít alkohol, když pije 90% lidí a už vůbec nevidím souvislost mezi zedníkem a kouřením.
Jestli chceš být zedníkem, tak se to pořádně uč, snaž se chodit pomáhat starým zedníkům důchodcům na melouchy a pořádně se jim koukej na ruce a na všechno se jich klidně ptej, ať pochytíš ty starý způsoby našich předků, tehdejší stavby přežily staletí a dneska je třeba most po 60 letech na spadnutí.
Tam jde o tu technologii, starý zedníci to nevymysleli, starej zedník by udělal klenbu, předpjatý beton neříkám že je tak úplně špatný, ale nesměli by stavbyvedoucí šetřit na materiálu, aby si mohli stavět pro sebe a známý a to armování by muselo být z nerezu, ale za to nemůžou ty starý zedníci, ten musí použít beton, který mu přivezou, sám by si namýchal jiný, když si starý zedník namíchá maltu na zdění nebo na omítku, tak je to taky hned jiná práce, štuk dnešní, už hotová směs, to se taky nedá srovnávat se štukem namíchaným ze štukového písku a hašeného uleženého vápna, prostě tohle se nenaučí na učňáku, to musí odkoukat od těch starých, netvrdím ale že to umějí všichni
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.