Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, nedělejte si s tím velké starosti - jak sama píšete, tak malé děcko už nejste, budou tam lidé stejného věku, zálib i starostí a když tam přijdete dobře naladěná a s úsměvem, tak to bude v pohodě. Zkrátka, nesmíte to brát jako za trest, být nepřístupná, nehovorná a zamračená na lidi, kteří Vám nic zlého neudělali. A budou to spolužáci - nemusí to být hned kamarádi (ty už snad máte z minulých let a jiná škola by to změnit nemusela). Takže, hlavně odvahu, sebevědomí i náladu a bude to dobré. Zdravím!
Já tímhle trpěla i později asi i proto jsem nešla na VŠ.Pro někoho to zní možná divně,ale já nedávala tyhle vstupy někam kde to neznám,taky za to může nízka sebedůvěra atd.
Ať už je to u tebe způsobeno čímkoli,vykašli se na to a vyraž s hlavou vztyčenou,sebevědomě,nepodceňovat se a strach nech doma.Sama už teď víš,že lidi nekoušoupřípadné trapasy,nedorozumnění...vše se dá přežít s nadhledem a úsměvem.Držím palce.
Nové třídy se bát nemusíš. Zkus se na to podívat jako na příležitost poznat nové vrstevníky a jako na určitou "přípravu" na přechod na střední školu. Po deváté třídě půjde většina z vás někam na střední školu nebo učiliště, takže všechny čeká totéž, co teď tebe. Ty už ale budeš mít jednu zkušenost za sebou → budeš to mít trochu snazší.
Ahoj Panno,
nic se neboj, chovej se ke všem slušně, ale zároveň si nenech nic ošklivého líbit. Nikomu se nevnucuj, když se s tebou nebude nikdo bavit, netlač na pilu, nevadí. Soustřeď se hlavně na studium, o to jde především. Také se věnuj sportu, svým zálibám. A uvidíš, třeba to přijde samo a brzy už nebudeš panna.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.