Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Letní jazykový tábor Maděrovka

Od: lucievlasecka odpovědí: 6 změna:

Dobrý večer, dámy a pánové, za týden moje dcera odjíždí na letní jazykový tábor. -Maděrovka-. Troufám si říci, že se i těší, tenhle tábor si sama vybrala. Já jsem si samozřejmě(spolu s ní) zjistila nějaké recenze ohledně tohoto tábora, avšak dneska v práci mi moje kolegyně sdělila, že na tomto táboře byla též její dcera, která se vracela s nepříliš kladnými pocity. Výuka jí vyhovovala, přístup lektorů také, ale jídlo podle jejího vyprávění za moc nestálo. Malé porce a protivný výběr. Více z ní doma moje kolegyně(její matka) nedostala, ale vím, že není nijak rozmlsaná a vybíravá, jenom ráda dává přednost pestré a vyvážené stravě. Proto bych se ráda zeptala, zda-li někdo nevíte o někom, kdo na tomto táboře letos už byl a jaké byly jeho pocity a zážitky? Kolegynina dcera na tomto táboře byla již začátkem léta a dnes odjíždějí na dovolenou, kolegyně jede taktéž oracovně, proto je mi velice hloupé a nelsušné jí zatěžovat jakýmikoli dotazy, prot se obracím na vás, jestli byste mi o tomto táboře nedokázali říci něco víc. A protože vím, že moje dcera DOMA rozhodně NEŘEKNĚ to, co chci já(taky máte podobného patnáctiletého?) tak bych vás chtěla poprosit i o nějaké bližší informace ohledně toho, jak probíhá výuka. Jsem velice zvědavá.

Všem, kteří si toto přečetli a jsou rozhodnuti mi odepsat, děkuji.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

krtek66
hodnocení

0x

Co se týče jídla vám můžu říct jen jediné. Také s tím na táboře bojujeme. Jídlo sestavuje hospodář spolu s pediatrem. Pediatr prosazuje samé "velmi zdravé" kraviny podle toho co má v tabulkách, které nikdo nechce jíst a pokud se zrovna trefí do kombinace a chutí dětí, což je velmi malé procento, tak ten zbytek toho dobrého co zbylo ubije hospodář s kuchaři. Hospodář tím, že nakoupí nejlevnější potraviny, protože je to samozřejmě podnikatel a musí šetřit a generovat zisk a kuchař tím, že musí udělat z "hovna bič". Posledním hřebíčkem do rakve je to, že kuchař je připosranej z kontrol a neúspěchu, takže jídlo pořádně nedochutí, neosolí, neokření a tím se jídlo stává jalové a pro děti nechutné. Viz. letošní klenot KUS-KUS s medem na svačinu. Kdy po mé správně vyřčené vizi to nikdo nechtěl (včetně dospělých) a raději si každej namazal rohlík s pomazánkou z rána. Asi aby si v kuchyni byli jisti, tak pro jistotu to udělali ještě jednou ve variantě rizota. Výsledek byl stejný jak předtím.:) Další kvalita byly zapečené těstoviny. Uzeninu, abych tam hledal mikrospokopem. Tam byl tak možná 1 párek (má tam být klobása) na jeden plech. Ideální stav jsme měli 2 roky zpátky, kdy jsme měli už i vlastní kuchaře (známí z armády), kteří se nenechali ojebávat a nechtěli tohle zvěrstvo trpět. Hospodářku si postavili do latě a kuchyň byla jak 4*** hotel. Takže i když v 90% je chyba na straně dětí, protože jsou rozmazlené, vybíravé a frfni...tak tohle je těch zbylých 10% ... ...ale jak říká můj otec..."jestli máš hlad, sníš všechno..v opačném případě nemáš hlad"

iz*
hodnocení

0x

S tímnto táborem zkušenost nemám, ale mám zkušenosti s jinými tábory. Na táborech často vaří kuchařky, které ve školním roce vaří pro děti ve školmních jídelnách. Podle mých zkušeností se od roku 1989 kvalita školního stravování hodně zvýšila a slušná (dobrá) kvalita bývá i na dětských táborech.

Pokud jsem se setkala s nějakými stížnostmi, pak od dětí, kterým nechutnalo nikdy nic. Od dětí, které na prvním výletě a v prvním volnu okamžitě zapadly do mcDonalda...

Zpět k táboru. Ani kuchaři/kuchařky zpravidla na táboře nezůstávají vařit celé léto, ale střídají se. Klidně může v každém běhu vařit někdo jiný. Takže i v případě, že na prvním běhu dceři Vaší kolegyně něco "nesedlo", může být v dalším běhu všechno v pořádku.

Poměrně málo se ví, že i na tábory jezdí kontroly z hygieny. Kdyby bylo něco v nepořádku, tábor by byl zavřel, další běhy by se nekonaly.

hodnocení

0x

Nedalo mi a podívala jsem se:

Luxusní hotelové ubytování... Pokoje jsou dvou až pětilůžkové, hotelový personál zajišťuje jejich úklid a přípravu pestrého jídelníčku: bufetová snídaně, svačina, oběd, svačina, večeře a druhá večeře, celodenní pitný režim.

jazykovytabormaderovka.cz/...

krtek66

tak bavíme se tu o táboru nebo o dovolené pro rodinu? prej luxusní hotelové pokoje s personálem..*alene* kam ten svět spěje*modla*

@krtek66 - kam ten svět spěje

Předpokládám, že neočekáváte odpověď *smich*

Obávám se, že na "běžném táboře" by mnohé dnešní děti utrpěly přinejmenším kulturní šok - a tábor typu "přijedeme vlakem, postavíme stany, mýt se budeme v potoce a vařit v kotlíku" nepřežily už vůbec ;)

krtek66

No netvrdím, že takový "pionýrský" tábor je pro každého, ale určité věci by se měly dodržovat. Třeba jako ten úklid chatky (ne pokoje!) a podobně. Myslím, že pár let zpátky jsme čuměli jako kůň ze šachty, když nám hygiena oznámila, že děti "NESMÍ" po sobě umývat hrnečky na pití, které měly u várnice s pitím. Pak se můžeme divit, že nemají žádný dril a návyky když za ně každej všechno dělá

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]