Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer, dámy a pánové, za týden moje dcera odjíždí na letní jazykový tábor. -Maděrovka-. Troufám si říci, že se i těší, tenhle tábor si sama vybrala. Já jsem si samozřejmě(spolu s ní) zjistila nějaké recenze ohledně tohoto tábora, avšak dneska v práci mi moje kolegyně sdělila, že na tomto táboře byla též její dcera, která se vracela s nepříliš kladnými pocity. Výuka jí vyhovovala, přístup lektorů také, ale jídlo podle jejího vyprávění za moc nestálo. Malé porce a protivný výběr. Více z ní doma moje kolegyně(její matka) nedostala, ale vím, že není nijak rozmlsaná a vybíravá, jenom ráda dává přednost pestré a vyvážené stravě. Proto bych se ráda zeptala, zda-li někdo nevíte o někom, kdo na tomto táboře letos už byl a jaké byly jeho pocity a zážitky? Kolegynina dcera na tomto táboře byla již začátkem léta a dnes odjíždějí na dovolenou, kolegyně jede taktéž oracovně, proto je mi velice hloupé a nelsušné jí zatěžovat jakýmikoli dotazy, prot se obracím na vás, jestli byste mi o tomto táboře nedokázali říci něco víc. A protože vím, že moje dcera DOMA rozhodně NEŘEKNĚ to, co chci já(taky máte podobného patnáctiletého?) tak bych vás chtěla poprosit i o nějaké bližší informace ohledně toho, jak probíhá výuka. Jsem velice zvědavá.
Všem, kteří si toto přečetli a jsou rozhodnuti mi odepsat, děkuji.
Co se týče jídla vám můžu říct jen jediné. Také s tím na táboře bojujeme. Jídlo sestavuje hospodář spolu s pediatrem. Pediatr prosazuje samé "velmi zdravé" kraviny podle toho co má v tabulkách, které nikdo nechce jíst a pokud se zrovna trefí do kombinace a chutí dětí, což je velmi malé procento, tak ten zbytek toho dobrého co zbylo ubije hospodář s kuchaři. Hospodář tím, že nakoupí nejlevnější potraviny, protože je to samozřejmě podnikatel a musí šetřit a generovat zisk a kuchař tím, že musí udělat z "hovna bič". Posledním hřebíčkem do rakve je to, že kuchař je připosranej z kontrol a neúspěchu, takže jídlo pořádně nedochutí, neosolí, neokření a tím se jídlo stává jalové a pro děti nechutné. Viz. letošní klenot KUS-KUS s medem na svačinu. Kdy po mé správně vyřčené vizi to nikdo nechtěl (včetně dospělých) a raději si každej namazal rohlík s pomazánkou z rána. Asi aby si v kuchyni byli jisti, tak pro jistotu to udělali ještě jednou ve variantě rizota. Výsledek byl stejný jak předtím. Další kvalita byly zapečené těstoviny. Uzeninu, abych tam hledal mikrospokopem. Tam byl tak možná 1 párek (má tam být klobása) na jeden plech. Ideální stav jsme měli 2 roky zpátky, kdy jsme měli už i vlastní kuchaře (známí z armády), kteří se nenechali ojebávat a nechtěli tohle zvěrstvo trpět. Hospodářku si postavili do latě a kuchyň byla jak 4*** hotel. Takže i když v 90% je chyba na straně dětí, protože jsou rozmazlené, vybíravé a frfni...tak tohle je těch zbylých 10% ... ...ale jak říká můj otec..."jestli máš hlad, sníš všechno..v opačném případě nemáš hlad"
S tímnto táborem zkušenost nemám, ale mám zkušenosti s jinými tábory. Na táborech často vaří kuchařky, které ve školním roce vaří pro děti ve školmních jídelnách. Podle mých zkušeností se od roku 1989 kvalita školního stravování hodně zvýšila a slušná (dobrá) kvalita bývá i na dětských táborech.
Pokud jsem se setkala s nějakými stížnostmi, pak od dětí, kterým nechutnalo nikdy nic. Od dětí, které na prvním výletě a v prvním volnu okamžitě zapadly do mcDonalda...
Zpět k táboru. Ani kuchaři/kuchařky zpravidla na táboře nezůstávají vařit celé léto, ale střídají se. Klidně může v každém běhu vařit někdo jiný. Takže i v případě, že na prvním běhu dceři Vaší kolegyně něco "nesedlo", může být v dalším běhu všechno v pořádku.
Poměrně málo se ví, že i na tábory jezdí kontroly z hygieny. Kdyby bylo něco v nepořádku, tábor by byl zavřel, další běhy by se nekonaly.
Nedalo mi a podívala jsem se:
Luxusní hotelové ubytování... Pokoje jsou dvou až pětilůžkové, hotelový personál zajišťuje jejich úklid a přípravu pestrého jídelníčku: bufetová snídaně, svačina, oběd, svačina, večeře a druhá večeře, celodenní pitný režim.
tak bavíme se tu o táboru nebo o dovolené pro rodinu? prej luxusní hotelové pokoje s personálem.. kam ten svět spěje
@krtek66 - kam ten svět spěje
Předpokládám, že neočekáváte odpověď
Obávám se, že na "běžném táboře" by mnohé dnešní děti utrpěly přinejmenším kulturní šok - a tábor typu "přijedeme vlakem, postavíme stany, mýt se budeme v potoce a vařit v kotlíku" nepřežily už vůbec
No netvrdím, že takový "pionýrský" tábor je pro každého, ale určité věci by se měly dodržovat. Třeba jako ten úklid chatky (ne pokoje!) a podobně. Myslím, že pár let zpátky jsme čuměli jako kůň ze šachty, když nám hygiena oznámila, že děti "NESMÍ" po sobě umývat hrnečky na pití, které měly u várnice s pitím. Pak se můžeme divit, že nemají žádný dril a návyky když za ně každej všechno dělá
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.