Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
Můj syn chodil do páteho ročníku osmiletého gymnázia ale bohužel tento rok propadl se třemi pětkami (reparát mu není umožněn) Ptal jsem se ho na jak chce pokracovat a on mi rekl že nechce jít na učnák ani na skolu se zamerenim ale ze by to rad zkusil znova na gymnaziu a tentokrat se doopravdy soustredil a na uceni ( blizko Prahy, statni nebo alespon soukrome gymnazium do 60 000 skolne). Myslíte že ho ted v lete jeste nejake gymnazium vezme nebo ho mam poslat na skolu se zamerenim?
Dekuji
Muj syn planuje jit po gymnaziu na vysokou skolu
Syn je byl vzdycky tak liny a tak trosku bridil je to hodny hoch ale tenhle rok se chytil se spatnou partu a spatne to dopadlo..
Uz si ale uvedomil jak je vzdelani dulezite a sam prisel s tim ze by chtel zacit znovu a jinde tk bych mu rad poskytl druhou sanci na nejake dobre skole s ambicemi ale zatim se mi to vubec nedari.
Myslím si, že klukovi pár věcí došlo. Vám by mělo dojít, že je to dospělý člověk, který něco chce. Neměl byste mu zase něco naservírovat. Mladý by si měl najít a zařídit sám co chce. A za vámi by měl přijít s hotovou věcí. Chci tohle, udělal jsem proto tohle, opravdu to chci. Nedávejte mu nic na tácu. Je to něco jiného, než co si zvolí a zařídí sám. Věříte mu to, že chce studovat a že dostuduje. Věřte mu i to, že si to zajistí sám a navíc, řekne si vám o zafinancování. Už mu nic nenabízejte, nikam ho netlačte. Ať dokáže, že je životaschopný. Bylo by dobře, aby si o finance řekl. Ať to nebere jako samozřejmost, kterou nemusí ani zmiňovat. Přeji mu, ať dobře zvolí a vytrvá. Vám přeji hodně radostí ze syna.
Podle tohoto by mělo být místo na Karlínském gymnáziu, ale termín přímacích zkoušek už nemají. Nevím, podle čeho to rozhodují, zkuste hlavně doložit ty úspěchy v těch olympiádách, když nemá dobrý průměr. Pokračujte v obvolávání, když se Vám nepodaří státní, snad budete mít úspěch na nějaké soukromé škole.
Na to Karlinske gymnazium jsem jiz volal ale rikaji ze maji volno jen na dalkove studium :/. Ale stejne moc dekuji. Nevedel byste o levnych soukromych gymnazii? Vsude kam se podivam je to nad 60 000 skolne coz neni zrovna idealni
Co jsem se narychlo koukala, tak jsou ty ceny o dost vyšší. Za 35 000,- je snad Bankovní akademie. Pod 60 000,- je to s prospěchovým nebo sociálním stipendiem. Pod 100 000,- je třeba gymnázium Duhovka.
Bankovni Akademie nebere telefony jak reditelka tk ani zastupce reditelky :/
Duhovka je moc draha ani stipendium by moc nepomohlo jelikoz jej se ziskava student s nejlepsim prumerem ze tridy coz nepredpokladam
Musí to být všeobecné gymnázium? 20 000 - 30 000,- má snad Rakouské gymnázium, ale je to šestileté jazykové gymnázium.
Nebo nemohl by na té škole, co je nastoupit na čtyřletý obor?
@pepavan - ale stejne mu chci pomoct sehnat co nejlepsi skolu a neposilat ho jak by manzelka chtela na ucnak
Dobrá - na učňák ne.
Ale co ho poslat alespoň někam na brigádu, aby si vyzkoušel co to je, doopravdy pracovat rukama. To by možná byla ta nejlepší motivace k řádnému studiu.
Ani gympl ( na VŠ hoch nemá a co s maturou z gymlu), ani na školu se zaměřením, ale na učňák s možností dodělat maturitu.
Proč si myslíte, že na druhém gynplu z něj opět nebude lenoch? Na učňáku může dávat jen ve škole pozor a udělá jej levou zadní. Až dostane chlapec rozum, tak jakoukoliv školu si může dodělat dálkově při zaměstnání.
Název tohoto vládka je zavádějící - Nemáročné gymnázium. Myslím, že gympl je vždy náročný.
Nejednkrat dokazal ze je inteligentni a ze na vysokou skolu ma. Tím nenarocnym gymnaziem jsem myslel nenarocne na prijmuti aby ho hned neodmitli pri pohlednuti na jeho znamky ( aby dostal sanci na porovnavaci testy nebo nejlepe aby ho rovnou prijali)
Nesouhlasím s tím. Dělat školu při zaměstnání je neskutečně náročné. Sám dělám jen kurz (není to studium zakončené titulem, jen osvědčením o profesní způsobilosti), a mám toho plnou škebli. Rozhodně neplatí, že kluk na vejšku nemá - existuje mraky oborů a pokud si vybere něco, z čeho prospívá, tak mu deficit v jiných předmětech vadit nebude (s výjimkou angličtiny, tu potřebuje dnes naprosto všude). Pokud sám přišel s tím, že by chtěl začit znovu a jinde, znamená to, že si důležitost vzdělání sám uvědomil postavil ji v osobní žebříčku na nějaké důstojné místo a má šanci to naplnit. Jestli to vydrží nebo ne, je samozřejmě jiná otázka, ale pokud si takhle o druhou šanci řekne, tak by ji měl podle mě dostat.
@pepavan - Tím nenarocnym gymnaziem jsem myslel nenarocne na prijmuti
Pokud syn trvá na gymnáziu a vy souhlasíte, našla bych si na vašem místě ústavy v rozumné dojezdové vzdálenosti, domluvila si schůzku s ředitelem nebo zástupcem a zkusila se dohodnout osobně, zda je přijetí reálné.
Bydlime v Praze v Novych Butovicich ale dojizdeni nam ale nedela zadny problem. Nevite o nejakych prazskych gymnazii ktere by byli ochotni prijmout meho syna i s temihle podminkami? dekuji
Seznam pražských gymnázií zde katalog-skol.cz/... (případně i dalších škol).
Ale jestli vám syna budou ochotni přijmout si fakt budete muset zjistit sám - nebo synek, velký už je dost.
@Elisa24, @Jedubabicka → proč by nemělo být možné opakovat ročník?
Při třech nedostatečných nelze skládat opravné zkoušky. Ale o tom, že by nebylo možné ředitele školy písemně požádat o povolení opakovat ročník, nic nevím.
Zkuste KGM (Klasické gymnázium Modřany) - soukromé, školné 40 tis. Czk.
Působíte na mě jako rozumný člověk, což mě donutilo usednout u PC (poradnu sleduji jen z mobilu). Letos jsme absolvovali výběr 8G v Praze, sbírali informace ať již ty oficiální tak všemožně po webu. Nakonec člověk zjistí, že v PH je limitem vzdálenost, protože jezdit "sockou"50 minut tam a 50 minut zpět 5x týdně je časem neúnosné (mám na mysli dojízdění na ty běžné školy, ne jakousi specielní, která je ve městě jen jedna, to jistě každý rád obětuje).
Možná jste již zjistil, že gymnázia se dají seskupit na státní, soukromá a církevní (ty jsou v Praze tři). Všechna tahle gymnázia nabírala studenty přes přijímačky Cermat a většinou přidávala i vlastní test (všeobecné znalosti, angličtina-někde jen test, někde i esej a poslech, čeština-sloh, matematika-test na způsob Mensa apod.). Uvědomte si tedy, co ti současní žáci museli "vytrpět", aby se na požadovanou školu vůbec dostali! V době, kdy dělal na gymnázium přijímačky Váš syn (jesli chápu, tak je to již 5 let?), tak to ani zdaleka nebyl takový "masakr". To jen upozornění, že ani omylem ty státní školy neberou "každého joudu"který má zájem, jsou tam opravdu ZNAČNÉ převisy zájemců. V té souvislosti působí Vaše snaha "upíchnout"několikanásobného pětkaře tak trochu jako výsměch těm, co se na školu dostali řádně. Nalijme si čistého vína. Když ho tam "natlačíte", tak v již hotovém kolektivu se prosákne, co je to za (promiňte) umělce. Vhodnější by se jevilo, kdybyste ho natlačil někam, kde jsou všichni noví a nikdo na něj nebude takto nahlížet. Státní škola Vám těžko nabere studenta úplně mimo pořadník, takže se asi budete muset zaměřit na ty soukromé. V té souvislosti promiňte nechápu rozpor mezi Vaší zaneprázdněností vydělávaním peněz a platební neschopností zaplatit synovi školné (upozorňuji, že nemám na mysli školné na těch anglických školách oscilujících kolem 400tis Czk/rok, ale prostě v té běžné soukromé škole).
Existuje taky souhrnný web Matematická beruška. Jedna část je věnovaná výběru gymnázia a obsahuje odkaz na "archiv výsledků přijímaček", kde jsou ty školy přehledně seřazené, abyste měl jistotu že až je budete obvolávat, že žádnou při telefonování omylem nevynecháte. matematickaberuska.cz/...
Na tomtéž webu je zajímavá úvaha o přestupu na ZŠ, ale devítka pro Vás asi taky nepřipadá v úvahu, když nechcete, aby ročník opakoval... matematickaberuska.cz/...
Jeden odstavec jsem začla drze slovem "možná"...to proto, že jste tady uvedl jak jste volal na gymnázium Keplera..to je totiž snad nejvíce chtěné gymnázium kam se téměr není šance dostat, stačí se podívat nejen na výsledky přijímaček, ale kdekoli se před rodiči zmínit )
@pepavan - kde u obou skol bylo na strankach napsano ze misto maji ale po zavolani nas odmitli s tim ze misto nemaji
Myslím, že se vám nebude hledat snadno - lépe řečeno pro třípětkového studenta jen tak místo nebude.
Nebylo by řešení netrvat na gymnáziu, najít jinou školu, kam by ho přijali i s jeho vysvědčením a po roce by případně - možná i s lepším vysvědčením - přestoupil?
S třemi pětkami myslím, že byste syna měl poslat zcela někam jinam než na gymnázium..a asi bych zapoměl i ns běžnou střední školu. Nalejte si čistého vína...a přiznejte si pravdu, Gaussova křivka IQ se nedá ošidit.
To máte sice pravdu ale osobne si myslim ze jeho spatne znamky jsou zpusobene jeho lenosti a nedostatek pile. Nejedenkrat vyhral nebo se umistil v horni pricce v ruznych skolnich i krajskych olympiadach
Nezlobte se, ale jak je vůbec možné, že takové lenošení vy jste vůbec, jako rodiče, nepostřehli a včas nezarazili? To není řečnická otázka. Opravdu mě to zajímá. Fakt jste se o kluka vůbec nezajímali? Vždyť dnes už má každá škola webové stránky a na nich se dají vyhledat výsledky dítěte, případně s pedagogy konzultovat, když nemáte čas navštěvovat školu. Co se stalo? Navíc, když je kluk inteligentní, není už dítě, musí vědět, o čem je život. Jak si tohle vůbec mohl dovolit? Jak jste mu to umožnili?
Svému synovi jsem se popravde moc nevenoval byl jsem temer vzdy zaneprazdneny svoji praci (podnikani) Syn je nejspis trochu rozmazleny to priznavam ale od ted se budu vice se mu venovat a dohlizet na jeho studium
Odpovězte si sám z jakého důvodu má tři nedostatečné. Zda nějaká zdůvodnitelná absence (sportovní reprezentace, dlouhodobá nemoc, pobyt s rodinou v zahraničí, apod), nebo zda měl nějaké období vzdoru a nechodil do školy a dostával z domova omluvenky, nebo se zasekl a některé předměty ze svého rozhodnutí bojkotoval, nebo mu to prostě nešlo, nebo jestli mu nešly pouze některé předměty (přírodovědné, humanitní, tedy mat., fyz, nebo jazyky apod.) a pak by bylo dobré zvolit školu, kde se bude moci uplatnit.
Pokud jsou pětky z nějakého osobního postoje a vzdoru ke škole nebo konkrétním vyučujícím, tak vzdělání nezachrání ani zdánlivě snadné studium oboru s výučním listem, protože i tam musí kluci makat a propadlíci z průmyslovek, kteří si myslí, že učňák je pod jejich důstojnost, propadnou znova i tam. Gymnazista v pátém ročníku je na tom zhruba stejně jako žák který vyšel ze základní školy, takže má zhruba stejné možnosti jako oni, a možnost se chytit v novém kolektivu od začátku.
Případně zkuste nějakou školu s určitým zaměřením, ekonomickou, technickou, uměleckou... jen vy víte, co by vašemu synovi sedlo, aby našel uplatnění podle jeho schopností a zájmu. Zkuste se dívat na stránky různých škol, například v Praze 9, nebo blíž k vám, na Smíchově, atd.
Osobne si myslim ze byl proste jen liny a nechtel se ucit ale jak uz nejedenkrat dokazal mne i ostatnim ze na studium na gymnaziu s prehledem ma. Nevite o gymplech ktere by ho s takto pozde a se 3 petkami prijali? (nejlepe statni ale klidne i soukrome)
@pepavan - Nevite o gymplech ktere by ho s takto pozde a se 3 petkami prijali?
Vy snad vůbec nečtete odpovědi - rady jste dostal, odkaz na pražská gymnázia taky a pořád pokládáte stejnou otázku.
Bylo by mozne uvezt konretneji jake gymnazia prosim? Uz jsem zkousel volat na Gymnazium Jana Keplera ale tam mi rekli ze jejich skola je velice prestizni a ze nikoho kdo propadl neberou. Tudiz jsem se vas chtel zeptat na nejake jine gymply ktere by meho syna mohli potencionalne prijmout
Tak ještě jednou, když si to tu neumíte najít katalog-skol.cz/...
Jsou jich asi 3 stránky.
Syn jistě hledat také umí, má čas, má internet, proč si myslíte, že musíte hledat vy? Nebo ani hledat neumí a čeká, až mu vy najdete školu, pak zaměstnání, pak nevěstu, pak byt... Samozřejmě máte svého syna rád. Sedněte si spolu, uspořádejte si strategii hledání, dejte dohromady to, co už víte a rozdělte si úlohy, kde a co ještě budete hledat a hlavně nelpěte na tom, že to musí být gymnázium, Asi jako když mládenec bez hudebního sluchu nemá sebereflexi stále touží studovat hudbu.
Je otázka na jakou VŠ by chtěl jít, Gymnázium by mu umožnilo jít na jakoukoliv (například včetně medicíny), střední obchodní škola ho připraví na VŠE a podobně, střední průmyslová na ČVUT a VŠCHT. Takže pokud nevyjde gym, zkuste i ty další školy.
Exspolužák mého syna šel po devítce na toto gymnázium a prý si tam chrochtá naprostým blahem, pohodička, žádné velké stresy, učitelům tykají, skvěpá parta, domácí úkoly vypracovává jak je zrovna nálada...
Kdyby neměl tři koule, mohl studovat státní gympl zadara za státní prachy. Se třeba pětkama (a ambicí nadále studovat gympl) už se musí trochu finančně přitopit a změnit priority rodinných výdajů.
Jestli teda nechce synek skončit na nějakém SOU jako cukrář, zedník (kde by možná byl na druhou stranu spokojenější, nic proti učňákům)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.