Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zanechání studia

Od: kwisty* odpovědí: 1 změna:

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, když jsem 28.6.2018 byla na zápise ke studiu na vysoké škole a zároveň jsem letos maturovala, tím pádem i kdybych se nezapsala na VŠ, tak by mi měl status studenta trvat do 31.8.2018. Problém je v tom, že chci nyní měsíc po zápise studium na VŠ zanechat a chci se zeptat, jestli za měsíc srpen budu muset platit zdravotní pojištění já nebo ho za mě ještě bude platit stát, jelikož bych měla mít status studenta do 31.8.2018 vzhledem k tomu, že jsem letos maturovala. Jak to tedy je? Děkuji za odpověď, pokud by to bylo nesrozumitelné, klidně napište.

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

zanechani
hodnocení

0x

Status studenta budete mít tak dlouho, dokud vás nevyloučí (přišel by vám dopis o vyloučení buď po 1. semestru nebo až po 2. semestru, podle toho kdy VŠ kontroluje plnění povinností). Druhá varianta je, že sama zašlete formulář o ukončení studia a tím datumem ukončíte studium.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]