Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Článek o rčení

Od: christin odpovědí: 8 změna:
Dobrý den, velmi žádám o radu. Již jsem to zde řešila dvakrát. Od jednoho člověka jsem jednou slyšela Enea E Turno. Zde mi bylo porazeno že to byl souboj mezi soky a tak dále. Pamatuji si, že tato věta znamená až do konce. Prý si to nechavali vytetovat či psát do znaku vojaci(k orlici?). Víc si nepamatuji.. prosím o radu. Musí o tom být zmínka. Mám pocit že to četl i v nějaké válečné knize, ale já si to sakra nepamatuji a moc bych chtěla.. nejde mi to ani vygooglit, tak doufám, že někdo bude zdatnější. Mockrát děkuji
zámek
kapkanadeje uzavřel tuto otázku
! Pravidlo Z6: je zakázáno pokládat stejnou otázku vícekrát po sobě.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Tady je váš původní dotaz + odpovědi vč. odkazů poradte.cz/...

patronka*
hodnocení

0x

Zrovna tohle nevím, ale nabízím kompletní seznam latinských rčení. Tam si možná najdeš i něco vhodnějšího :

cs.wikipedia.org/... :)

Kompletní seznam to není. Moje oblíbené rčení chybí.

christin
hodnocení

Děkuji, ale me jde hlavně o tohle

christin
hodnocení

Původní odkaz si najdu, ale sháním ten článek či název té knihy, kde bylo tohle rčení. Šlo o válku. Nechavali si to dělat, měli to ve znaku. Znamenalo to pro ně hodně... nekde musí být zmínka

hodnocení

0x

@christin - Šlo o válku.

Sice nepíšete o jakou - ale vyjděte z téhle informace a hledejte nějakou stránku/skupinu/partu "vojáků" atd., která se touto konkrétní válkou zabývá - mohli by vědět víc.

christin
hodnocení

Snažím se, a nic

iz*
hodnocení

0x

Christin,

nejen, že se nesnažíte, Vy navíc ignorujete odpovědi, které už jste dostala. To, co hledáte, jste se dozvěděla už pod svou první otázkou v Benově odpovědi .

(Kdyby Vám to nebylo jasné, hledáte epos Aeneas od Vergilia. Je to antické dílo, které už nepodléhá autorské ochraně → při troše štěstí je najdete v internetu ke stažení.)

Já jsem Vám minule napsala, že nemůžete vycházet jenom ze spojení Aeneas a Turno, ale, že musíte vycházet z kontextu. Ten člověk Vám to nenapsal jen tak, s největší pravděpodobností na něco reagoval.

PS: Opakováním otázky porušujete pravidla.

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]