Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak čistit filtr?

Od: lukyn88 odpovědí: 4 změna:

Milí chemici,

potřebuji prosím poradit. Pořídil jsem si filtr, který přikládám v souboru, a nevím, jak se čistí daná membrána. Jak je možná vidět z obrázku, už jsem jej použil a membrána je znečištěna mědí.

Zda daná membrána je na jedno použití, či zda jsou na to nějaké přípravky? Zkoušel jsem na ní tlačit, a drží pevně, asi nebude na jedno použití...

Díky za rady, chemici :) Lukyn

Jak čistit filtr?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Měď rozpustíš kyselinou dusičnou nebo směsí HCl + H2O2, HCl + HNO3 a podobně. Ten "filtr" - frita je keramická a běžné kyseliny jí neublíží.

lukyn88
hodnocení

Dobře, zkusím to.

Takže každé nečistoty mám odstranit "chemicky"?

Z frity to jinak nepůjde, většinou je znečištěná keramika uvnitř pórů. A pokud jsou nečistoty nerozpustné ve vodě (i horké), tak ti nic jiného nezbude.

lukyn88
hodnocení

Super, tak díky moc ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]