Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Neúspěchy ve škole

Od: obycejnyclovek odpovědí: 2 změna:

Proč jsou vlastně někteří lidí neúspěšní ve škole? Proč jim dělá problém učení? Proč je škola stresuje? Důvodů je asi mnoho a je to spíše otázka na vás. Já byl ve škole na prvním stupni čistý průměr (nějaké jedničky, dvojky i nějaká ta trojka) na druhém stupni to bylo podobné, ale ke konci základní školy se to zhoršilo a já měl z matematiky za 4! Matematika a cizí jazyky mi nikdy moc nešli, jen pokud jsem dřel, tak jsem byl v tom průměrný! Na střední škole jsem byl dokonce podprůměr a musel jsem ji opustit, já zvolil pro mě docela těžký a nezáživný maturitní obor a nešlo mi to. Takže se školou jsem docela válčil. Stále si říkám, kde byl u mě problém. Co se týče paměti a IQ, tak nejsem žádný zázrak-na něco mám paměť dobrou, na něco ne. V IQ testech se pohybuji někde kolem +- IQ 95. Možná mám na studium nízké IQ, protože i v testech OSP a TSP mám velmi nízký percentil, tak nevím. Díky za odpovědi.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

lucie*
hodnocení

4x

Já za sebe můžu říct,že mi vše docházelo až později (cca o půl roku) což už bylo pozdě na dohonění známek:-Dmožná to bylo tím,že jsem předčasňátko a i když jsem měla odklad ,třeba jsem opravdu potřebovala více pozornosti,dnes bychom řekli asistenta (dříve to měli dělat rodiče,více mi pomáhat).

Bohužel rodiče razili cestu-když dítě neví,že je jiné,tak jiné není*alene*jasně jsou děti,které se snaží dorovnat kolektivu,ale mě neúspěchy srážely ještě více dolů,takže dětsví a puberta "outsidera" mě neminula.

Druhý důvod byl,že jse školu(hlavně střední) brala jako něco,co se naučím a tradááá.Nikdo mi neřekl,že to mám udržet v hlavě,že se tím mám živit a mám se o to zajímat.Matka chtěla stavebku,tak jí mám,ale nic o tom v podstatě nevím,nebrala jsem to jako něco,co mě má živit,nedejbože bavit.Také absolutní nezájem rodičů o mé studium,od ŽŠ jen hleděli na výsledky,víc je nezajímalo a s toho taky vyplývá ten stres ze školy.Dítě v tom plave samo a potom se po něm řve,proč nebylo lepší.*zed*

Takže neúspěchy ve škole vidím jako to,že rodiče neumí pracovat a naslouchat svým dětem.Děti nejsou podle šablony,každé je jiné a potřebuje jiný přístup.Co jednoho posílí druhého srazí,co jeden bere už vážně,druhý může žít ještě v dětském světě...atd.To by měli vědět hlavně rodiče.

hodnocení

1x

Zajem o dane ucivo, schopnost soustredit se, inteligence, pamet, logicke uvazovani, schopnost porozumet psanemu textu a oddelit dulezite informace od balastu, umeni psat tahaky, zbytecne nesrat ucitele, trocha toho stesti...dalo by se to asi shrnout do obecneho oznaceni studijni predpoklady.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]