Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Příprava na BP, SZZ během léta

Od: stuchlinda odpovědí: 1 změna:

Dobrý den, příští rok budu dělat SZZ na VŠ a tak bych chtěla nějaké tipy, od vás, zkušenějších, jak to vše zvládnout.

Jde o to, že musím napsat BP, učit se na SZZ. Také během příštího akad. roku se budu mimo toto vše učit i na předměty, které zrovna v posledních semetrech budeme mít. Takže, práce spousta! :-D O prázdninách (do konce září) toho chci stihnout co nejvíce, takže chci napsat co nejvíce BP, učit se na postupně na předměty, které jsme už měli a jsou součástí SZZ. Máte nějaké tipy, jak to vše zvládnout, aby mi z toho nehráblo? :) Přeci je léto a nechci ležet celé dny v učení, ale musím po troškách na všem makat. Jak si to mám např. rozdělit nebo kdy se začít učit, abych to nepodcenila. S učením problém nemám, průměr mám tak na 2, snažím se co nejvíce, ale nechci se přetáhnout. Budu moc ráda za rady a tipy od zkušených absolvnetů. :) ;)

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Každý se učíme jinak, po letech na VŠ už víte, jak na to. Já třeba jsem ten typ, který si raději naplánuje méně učení, protože když si něco naplánuju a nesplním, tak mě to hrozně demotivuje. A taky hodně často sama sebe překvapím a sednu k učení dle nálady, a vše jde najednou líp. Moje ségra je přesný opak, naplánuje si moc věcí a motivuje ji naopak to, že toho má víc, než doopravdy zvládne.

U BP pozor, chce to po částech a kontrolu od vedoucího, já napsala asi 40 stránek (DP) a pak je vedoucí kontroloval najednou (hlavně jeho chyba, vykašlal se na to a já mezitím pokračovala v psaní) a všechno mi vrátil, že je to nepoužitelné, takže jsem začínala po asi 6 měsících práce odznova a vše podstatné jsem řešila až později. Druhou DP jsem psala u člověka, který na to šel opačně, strávili jsme spolu hromadu času debatami nad obsahem a výzkumem a pak už jsem to jen sepsala a do toho on mi nepotřeboval kecat a výsledek byl úžasný.

Ke státnicím mi vyhovovalo založit si složku s tématy/otázkami, každá otázka na pár listů papíru. Nevypisovala jsem si ale vše, spíš to byly jakési osnovy odpovědí na ty otázky, abych nic nevynechala a aby moje odpovědi měly jakous takous strukturu. Dobrých 80% otázek jsem ze studia uměla odpovědět, jen to potřebovalo zorganizovat a jednotlivosti navázat na sebe nebo doplnit něco, co zrovna v hlavně neuvízlo. Ze studia jsem si schovávala veškeré poznámky, na to jsem byla pečlivá, takže jsem si pak k otázkám vkládala úryvky ze sešitů. No a zbytek času jsem si vypracovávala otázky, které jsem ze studia neznala. Léto jsem strávila v knihovně, líp se mi tak pracuje, prostě jsem tam ráno v 9 sedla a nejdřív ve 3 odcházela. Všechno v klídku a pohodě, odpoledne volného času dost, takže mě učení nevyčerpávalo. Asi mi ale hodně pomohlo, že jsem bydlela u příbuzných, kde jsem měla pokoj a NIC. Televize, internet nebyl, nic mě nerušilo a nelákalo od učení, spolužáci byli na léto pryč. Dá se říct, že ten pobyt v knihovně byl světlým okamžikem dne :-D to se to pak učí snadno :-D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]