Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výuční list

Od: ferda odpovědí: 4 změna:
Dobrý den, chci se zeptat je mi 41 a chtěl bych si dodělat výučni list udělal jsem 3 roky ale v den zkoušek jsem skončil po neshodě s mistrem a zkoušky nedodělal. Mám šanci si někde dodělat výuční list.Děkuju M.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

kolemjdouci
hodnocení

2x

Ahoj Ferdo , ty tři roky jsou ti už k prdu. Uznává se snad jen za posledních 10 let. Ale víš co nezoufej buď můžeš znova nastoupit někam na dálkový a dodělat si výuční list nebo pak narodnikvalifikace.cz/... . V podstatě si najdeš to co děláš nebo umíš pak si najdeš školu na které jdou složit ty dílčí zkoušky pokud je budeš mít všecky požádáš si o výuční list a složíš závěrečnou zkoušku. Já už takhle mám výuční list doma.

tornado*

To jsem ani nevěděl, že je to takto možné. Nevíte jestli je potřeba pracovat např v oboru? nebo můžu být i jako samouk?

Nemusíte pracovat v oboru (tedy v případě většiny kvalifikací). Zákon je konstruován tak,že by měl mít každý možnost nechat si ověřit a uznat výsledky předchozího učení (takže i samouk může dělat zkoušky).
Je ale potřeba se podívat, jestli je v národní soustavě kvalifikací pro váš obor definována úplná profesní kvalifikace. V jejím standardu pak najdete informace, které profesní kvalifikace musíte udělat, abyste se mohl přihlásit k závěrečné nebo maturitní zkoušce z daného oboru.
V NSK momentálně myslím nejsou úplně všechny kvalifikace,k které by odpovídaly všem oborům vzdělání. Některé kvalifikace navíc touto cestou nejde získat (zdravotní, vojenské atd.), protože mají svoji speciální legislativu.
kolemjdouci

Přesně jak píše theofil , najdeš si jakou kvalifikaci si myslíš že dáš , jsou tam stupně obtížnosti 3 odpovídá výučnímu listu , akorát je ještě dát bacha aby pro danou kvalifikaci byl vůbec nějakej subjekt kde jí můžeš splnit. A bacha setkal sem s tím že ač tu moji mělo vypsáno spousta škol , tak pak ve výsledku vůbec nevěděli co s tím a byl sem takovej pilotní projekt. Nevím asi o to není zájem nebo takovejch lemplů co nedostudovalo jako já nebylo mnoho.

Samotné zkoušky byli spíše k smíchu pak při záveřečné zkoušce na výuční list už člověk něco málo vedět musel.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]