Nejste přihlášen/a.
Přemejšlím, jak anglicky říci: Chci vás co nejméně zdržovat od práce.
Nabízí se mi Take up your time nebo Disturb you. Ale to Work mi tam pořád nějak nejde.
Jde to?
Nejsem nějaký expert na angličtinu, ale předchozí odpověď mi teda přijde úplně špatně. Znamená to něco jako "Budu vás držet (zadržovat) minimálně (ve smyslu: při nejmenším, alespoň...) v práci."
"I dont want to keep (/disturb...) you from work for too long" nebo tak něco bych použila já.
A pokud trváte na českém tvaru, tak "I will keep you from work as less as possible" nebo "I will disturb you just for a second"...
*as little as possible, možná
Pri prekladani do cizich jazyku plati jen "interpretace" t.j. vyznam vety. Vybirat podle slovniku slovo po slove pouzivajic Ceskych slov a Ceskeho slovosledu nebude v cizim jazyce davat smysl. Tudiz, neni treba slova "prace" a zcela spravne by bylo: I dont want to take up too much of your time, but (treba napr.) can you help me (nebo) can you explain to me ...
Zalezi tedy na pouziti a zacatecni cast vety je treba rozvinout.
"bother too much" bych nepouzivala. Zni to jako "moc otravovat"
Take "not to take up your time" by melo byt "not to take up too much of your time", protoze tak jako tak cas to vezme, takze spravne je ne moc casu.
"bother too much" take je "moc obtezovat"
Ono jde o to, že nikdy není možný doslovný překlad ze žádného jazyka. Věta se musí přizpůsobit obsahem a za použití jiných slov, než je náš mateřský jazyk. Co třeba takto: "But I do not want you to be very busy because of me..."? Ono také hodně záleží na obsahu celého sdělení.
suzymon vas priklad prekladu nedava v Anglictine take smysl. Nejlepe by bylo kdyby tazatel napsal Cesky co chce celkem rici v Anglictine, aby bylo zrejme o co presne jde. Priklad ktery jsem dala je vseobecny a hodi se ve vetsine pripadu, ale chce-li poradit s vetsi presnosti, je treba delsi veta v Cestine.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.