Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

IQ a studium Vš

Od: obycejnyclovek odpovědí: 8 změna:

Mám IQ přes 90 (+-95), nikdy jsem nebyl žádný skvělý žák, ani student, spíše průměr až podprůměr. Bylo mi doporučován spíše učební obor, přesto jsem nakonec maturoval! Nebyla to sice žádná náročná a prestižní škola, ale přeci jsem to díky snaze dal! Když jsem ovšem zkoušel poprvé dělat přijímací zkoušky na vysokou školu, totálně jsem u testu (OSP) pohořel-měl jsem velice nízký percentil (asi necelé 4!). Otázka je, jestli člověk jako já má vůbec šanci vystudovat a pokud ano co? Má to vůbec smysl, nebo raději mám na toto zapomenout a smířit se s tím, že mi to lépe půjde rukama-živím se manuálně. Díky za odpovědi.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

figurek*
hodnocení

2x

pro studium na VŠ nepotřebuješ vysoké IQ, ale dobrou paměť a hlavně silnou výdrž.

Studovat VŠ je hodně tvrdá zkouška trpělivosti.

hodnocení

1x

No...a Vy tu VŠ k něčemu tak nutně potřebujete? Jistě..m můžete vystudovat nějakou "oblíbenou" VŠ nejlépe "okecávacího" oboru a za pár let se budete na poradně ptát, proč nemůžete najít zaměstnání jinde, než v Lidlu u pokladny.

Pokud jste manuálně zručný, tak Vám v dnešní době lidi urhají ruce a peněz budete mít 3x tolik co "nepovedený" vysokoškolák.

Nebo máte nějaké předsudky vůči manuální práci (vč. tvůrčí řemeslné)?

gurubhagavan*
hodnocení

0x

Jsou lidi co nedodělají ani základní školu, vítej v klubu průměrnýuch lidí

*pivo*

iz*
hodnocení

0x

Tohle přece není otázka pro laiky v internety → pro laiky, kteří Vás ani neznají.

Zkuste některou poradnu, která se zabývá poradentstvím k budoucímu povolání → např. poradnu k výběru povolání při úřadu práce, pedagogické poradny apod.

Kolikrát a kde jste absolvoval test IQ? Hodnota IQ se poměrně často přeceňuje, přestože vypovídá jenom o tom, jak byl člověk schopen v určitém okamžiku (už třeba za dvě hodiny nebo další den by byl výsledek prabděpodobně jiný) řešit specifický druh otázek...

majsterjoe*
hodnocení

0x

Jasný že to smysl má. Pokud tě baví chodit do školy a nechceš pracovat, je spousta VŠ kde ti studium půjde a snad i úspěšně absolvuješ. Je tolik lidí co mají tituly z různých škol a soukromých škol a přitom... škoda slov.

luca*
hodnocení

0x

Na VŠ není vysoké IQ u mnoha oborů( hlavně humanitních) vůbec potřeba. Důležitá je pouze schopnost se učit a hlavně silná vůle tu školu dodělat.

marf*
hodnocení

0x

Na VŠ je podstatné umět se učit už ze střední, to pomáhá nejvíc. A pak chtít. No a pak výběr školy: jdou vám jazyky? jste spíš technický typ? Vystudovat se dá, jen to dá hodně zabrat. Nic nevzdávejte. IQ potřebujete, když se rozhodnete pro vědu.

Citát: Neodsuzujte žáka, který se ihned neprojeví schopnostmi. Mladá duše je plna problémů a záhad, které se často projeví až později; které potřebují čas než se dá všechno do pořádku. Bohuslav Martinů. Abychom uspěli v dnešním světě, potřebujeme správnou kvalifikaci, správné školy a správné přátele na správných místech. Jonas Riddestrale

liska5
hodnocení

0x

Záleží na oboru, který vystudujete. Často Vám VŠ nezaručí, že seženete snáze práci. Kolikrát právě naopak, a to z obavy zaměstnavatele, že by platil vysokoškoláka na pozici, kterou zvládne středoškolák nebo brigádník důchodce.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]