Nejste přihlášen/a.
Zdravím, ve škole mám z češtiny průměr 1.37. Ale učitelka mi chce dát na vysvědčení 2 i s tímto průměrem. Dá se proti tomu nějak bránit? Děkuji
Bránit se proti tomu dá tak, že za tou učitelkou zajdeš a slušně jí vysvětlíš, že bys moc chtěl mít na vysvědčení jedničku, protože ti na jejím předmětu záleží, a jestli by bylo možné ještě tě z něčeho vyzkoušet nebo odevzdat písemnou práci - tedy za předpokladu, že nemáte ještě uzavřeno známkování.
Když jsem to před x lety takto na střední škole řešila já, tak mi profesorka vyšla vstříc a tu jedničku jsem pak skutečně dostala
Ahoj.
Nebraň se ničemu.
Ona moc dobře ví,proč ti dává známku horší.
Zohledňuje se mj.spousta dalších akceptů.Chování,aktivita v hodinách,mluvnický projev,písemný projev...
Apropos,zeptej se jí sám.
Já tě neučím
Průměr 1,37 je podle mne na výbornou už moc vysoký (± tří čtvrtiny známek bys měla mít jedničky). Navíc je průměr známek pouze orientační, do výsledné známky se toho promítá mnohem víc. Roli může hrát i to, jestli žák dosahuje lepších výsledků na začátku pololetí, na jeho konci nebo jestli jsou jeho výsledky rovnoměrně rozloženy.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.