Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kniha Babička

Od: kolll odpovědí: 6 změna:
Prosim vás mám dotaz... Četla jsem knížku Babička ale nějak si už nemůžou vzpomenout proč otec Prošek odjel do Itálie. Prosím připomeňte mi to někdo.. Děkuji moc!

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

4x

Dobrý den, já mám vysvětlení mírumilovnější. Bylo zvykem, že šlechta na zimu odjížděla do tepla a brala si sebou také část služebnictva či úřednictva. Paní kněžna odjela na zimu do Itálie a pan Prošek musel s ní, protože byl její zaměstnanec. Zdravím!

hodnocení

3x

Protože kněžnina schovanka Hortenzie pocházela z Florencie, takže "panstvo" tam pravidelně jezdilo přes zimu - a samozřejmě včetně služebnictva (pan Prošek byl panský kočí).

hodnocení

1x

Jsem velký knihomol. Čtu hodně a rád. V životě jsem nedočetl jednu jedinou knížku a sice Babičku. Stejně nezáživnou knížku jsem ještě nečetl.

72mona3*

Já kdysi nedočetla knihu od Waltera Scotta Ivanhoe :-D To bylo nezáživné! Ale je dobré se ke knihám vracet, člověk časem dozraje. M.

Já jsem babičku poprvé četla ve 2. třídě - a už tehdy se mi velmi líbila. Platí to dodnes. Jinak souhlasím s Benem (má ode mě bod).

barbakan*
hodnocení

0x

Nebyla to cesta na frontu I. světové

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]