Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Posměch ve škole

Od: ondrhu odpovědí: 7 změna:
Dobrý den
Mám dotaz
Mám problém ve škole, spolužáci si ze mne stále utahují, jelikož mne dokáže naštvat každá hloupost. Bývám občas terčem posměchu. Vždy tak po hodině je to přejde a jsou úplně v pohodě. Nevíte co mám dělat?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

@ondrhu - spolužáci si ze mne stále utahují, jelikož mne dokáže naštvat každá hloupost
A vy se divíte, když jim poskytujete tak "krásný" důvod k zábavě? :)

Učte se zklidňovat sám sebe, aby vás nerozhodila "každá hloupost" a oni si dost pravděpodobně najdou jiný zdroj pobavení.

ben®
hodnocení

1x

Dobrý den, nenechte se "vytočit" každou hloupostí a ono je to přestane bavit. Někdy se dá zasmát i sám sobě a tím je také odzbrojíte. Další možnost je, že jim to vrátíte (najdete tu správnou odpověď). A nedávejte jim záminku k posměchu. Pokud je to laškování, tak to asi nebude až šikana (buďte trochu nad věcí). Zdravím!

hodnocení

1x

Zdravím. Nauč se být nad věcí a nenechat se vytočit každou hloupostí. Právě proto, že jde o hlouposti, je škoda ztrácet tím čas. Jen provokují a pak je to přejde. Je to takové nehezké pošťuchování mezi spolužáky. Ale šikana je něco jiného. Pokud by se to v ní zvrtlo, musel bys to řešit. V první řadě s rodiči.

sebod*
hodnocení

0x

Milý Ondro (?). Mám dva vnuky, chodí do školky do jedné třídy. Ten starší snad denně žaluje, jak se mu děti smějí, pošťuchují ho atd. Ten druhý je naprosto v pohodě. Čím to je? No, ten starší startuje na první našlápnutí *smich*. Nejdříve se vzteká a potom brečí. A děti to baví a tím více ho pošťuchují. Vysvětlovat mu to, nevysvětlovat, všechno je marný. Musí si na to holt přijít sám, že vztekáním si situaci jenom zhoršuje. Jinak je to ale bezva kamarád a děti ho mají rády.

break
hodnocení

0x

to je normální, chce to jen nadhled.To časem pochopíš...nerozčiluje se nad tím, co řeknou.Udělej si srandu z toho, co říkaj, ikdyž to bude mířený na tebe.Vztekem nikdy nic nevyřešíš...

tatar
hodnocení

0x
Je sice už pozdě na mou odpověď, ale jsou tři možnosti:buď je ignorovat nebo jim říct, ať přestanou, nebo jednomu z nich fyzicky ublížit, aby z tebe dostali strach...

jenicek*
hodnocení

0x
@tatar: "nebo jednoho z nich fyzicky napadnout aby z tebe dostali strach" ... To bych raději nedělal,tazatel je fyzicky napadne a nakonec on bude ten špatný,který je šikanuje. Je lepší si někam sednout a vyříkat z očí do očí. Také by bylo vhodné kdyby tazatel se naučil ovládat vztek,jsou na to i kurzy.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]