Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Učitel ztratil test

Od: dee* odpovědí: 8 změna:
Jak se řeší, když učitel ztratí žákův test? *nevi*

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Já nikdy testy neztratila, ale často to bylo o fous (nebo jsem je ztratila a našla). Ono totiž těch složek a papírů je každý týden tolik, že když se někde jeden list uvolní z jedné svorky a zaškobrtne o další, nezmůžete nic. NIC. Ale daleko víc jsem měla žáků, kteří tvrdili, že mi úkol odevzdali... a že já ho ztratila... no, vždycky jej pak někde našli.

Osobně bych se omluvila a požádala o dopsání. (Předpokládám, že jde o zatím neoznámkovaný test.) Kurnik, kolikrát za námi přijde žák "já ztratil... já nemám... já nemůžu najít... můžete?" a my vždycky můžeme! Tak jednou můžete i vy ;)

sebod*

Naufrago, víš jak to dnes je : "Učitel muže, žák ne". Nakonec to vidíš i tady v radách - jít za ředitelem atd *zed*

sebodko, jojo, vím. Je ale fakt, že když tu super náročnou a důležitou čtvrtletku člověk napíše, tak dozvědět se, že není - taky by mě to štvalo! A co já se testů nahledala! Pamatuju si, že po nějaké době jsem je přestala svorkovat, protože se často poslední list uvolnil a zmizel s jinou haldou papírů. Pak jsem je dávala do euroobalů, odtamtud neuniknou. Sranda pak taky je, že ty testy někdy musí jít od sebe - např. se přijde žák, který na opravu nebyl, že se chce na test podívat... tak ho vyndám ze složky... žák si ho prohlídne... vrátí mi ho bůhvíkdy, kdy já jsem bůhvíkde, nebo mi ho nechá ležet na stole... do složky k ostatním se takový test málokdy dostane zpátky *kafe* no a pak "jsem ho ztratila"...

Jednou jsem testy žákům rozdala - bylo to na střední - a nezapsala si známky *zed* druhý den se mi testů zpátky dostalo 8... šlo o blbou desetiminutovku, tak jsem si známky nechala nadiktovat s tím, že se svou vahou toho stejně nic nenadělají.. .jenže oni si ani sami žáci nepamatovali, co z toho měli *plac*

sebod*
hodnocení

1x

Nooooo, řeší se to podle toho, jak to žák napsal. Jestli by Ti hrozila kule, tak mu poděkuj a řekni, že to napíšeš teda znovu. A jestli to bylo za jedna, tak nic nebrání tomu napsat to opět za jedna ;). Jinak jednotný postup neexistuje. Každá škola, každý učitel to bude řešit jinak.

anezka6775
hodnocení

0x
Taky by mě zajímalo. Mě učitelka ztratila domácí úkol.

hodnocení

0x

Učitel není bezchybný a prostě se to asi může stát. Samozřejmě jak k tomu pak přijde ten žák, že jo. Pokud se omluví a nejde o nějakej rozhodující test, asi bych to nechal být, pokud je to nějaký zásadní test, tak asi řešit s ředitelem.

dee*
hodnocení

Děkuji všem za odpovědi.
Já samozřejmě chápu, že se to může stát. Mně jde spíše o to, že profesorka mě obviňuje z toho, že jsem test nepsala, přestože jí třída potvrzuje, že psala, nebere na to ohled. Žádná omluva od ní nepřišla (což mě dost naštvalo). Poprosila, zda by se po ní mohla podívat a ona mě seřvala, že to není její problém a že si to prostě napíšu znovu. No a jelikož se blíží konec šk. roku, tak se písemky hromadí a není moc času, kdy se to vše učit, takže se mi to samozřejmě moc psát nechce.
Tak jsem zvědavá, jak to dořeším. Ještě jednou děkuji.

Prezence se píše do třídní knihy a pokud nejste napsaná v nepřítomných v tu hodinu, kdy se to psalo, tak je to asi jasné. Nebo snad profesorka tvrdí, že jste byla v hodině a neodevzdala test?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]