Zadání: Je rovnoramenny trojúhelník ABC. Ramena trojúhelníku jsou dlouhá 6,2cm a svírají se základnou úhel o velikostí 75°. Vypočítej stranu c. Já nechápu kam mám dosadit ten úhel. Já bych řekla, že na ten vrchol C, ale možná je to tak, že mezi A a B. Jenže proč by tam teda bylo napsaný, že sviraji uhel? Tak když už tak úhly. A taky to zní, jako kdyby spolu svirali ten úhel. Já si myslím, že by teda mohli být obě možnosti... No nevím, co myslíte vy?
Tak ze zadání plyne, že dva shodné úhly základny s rameny jsou 75 stupňů a tedy úhel, který svírají raměna mezi sebou, je těch 30 stupňů. A protože ramena znáš a jsou dlouhá 6,2 cm, tak hledaná strana c bude logicky základna, což je strana AB. U vrholu C je ten úhel 30 stupňů a u vrcholů A,B je úhel 75 stupňů.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.